FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar zdravstva Hebrang posjetio kninsku Opću bolnicu

KNIN, 7. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministarzdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang danas je sa suradnicimaposjetio kninsku Opću bolnicu i nakon kratka razgovora sa članovimaUprave izjavio kako je "žalosno bilo vidjeti prazne bolničke hodnike isobe", dodavši da je za to odgovorna Uprava šibenske bolnice.
KNIN, 7. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang danas je sa suradnicima posjetio kninsku Opću bolnicu i nakon kratka razgovora sa članovima Uprave izjavio kako je "žalosno bilo vidjeti prazne bolničke hodnike i sobe", dodavši da je za to odgovorna Uprava šibenske bolnice.

"Od prošle godine dogovorena spajanja šibenske i kninske bolnice, jedinih dviju bolničkih ustanova u Šibensko-kninskoj županiji, gotovo ništa ne funkcionira osim Odjela za produženo liječenje sa 60 postelja", rekao je.

Naime, prošle godine dogovoreno je da spajanjem tih dviju bolnica određeni liječnici specijalisti i timovi dolaze u kninsku Opću bolnicu, kako pacijenti iz Knina i Drniša ne bi morali odlaziti na specijalističke preglede u Šibenik, no to se ne provodi, upozorio je ministar Hebrang.

Najavio je kako će Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi proširiti Odjel za produženo liječenje za još 20 postelja, te učiniti sve da se osposobe sve specijalističke ambulante u kninskoj Općoj bolnici, kako pacijenti s kninskog i susjednog drniškog područja ne bi više morali odlaziti na preglede u Šibenik.

Ujedno je najavio da će popodne u Šibeniku razgovarati o radu zdravstvenih ustanova u županijskom vlasništvu, a to su dvije spomenute opće bolnice te tri doma zdravlja - u Šibeniku, Kninu i Drnišu.

S ministrom Hebrangom kninsku su Opću bolnicu posjetili i pomoćnica ministra Katja Matijević, predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a Stjepan Bačić i državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković.

Na sastanku zatvorenu za javnost oni su o teškoćama u toj bolnici razgovarali s ravnateljicom Opće bolnice dr. Ankom Aleksić-Shichabi, županom o dožupanom Dujom Stančićem i Josipom Odakom i gradonačelnikom Vinkom Marićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙