FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren helidrom na Čiovu

SPLIT, 4. lipnja 2004. (Hina) - Na otoku Čiovu, mostom povezanu sTrogirom, danas je u Slatinama otvoren helidrom s kojeg je moguće usamo tri minute prevesti pacijente do splitske bolnice ili vatrogasceiz Divulja.
SPLIT, 4. lipnja 2004. (Hina) - Na otoku Čiovu, mostom povezanu s Trogirom, danas je u Slatinama otvoren helidrom s kojeg je moguće u samo tri minute prevesti pacijente do splitske bolnice ili vatrogasce iz Divulja.

Član Županijskog povjerenstva za Hitnu službu dr. Joško Kalilić kazao je kako je to dvadeseti helidrom na jadranskim otocima i da je njegovom izgradnjom zaokružena helidromska mreža na srednjodalmatinskim otocima.

Sa svakog od tih otoka za samo tri minute može se stići do Splita ili Divulja, istaknuo je Kalilić, ocijenivši da je posebno važan helidrom na Čiovu zbog prometne opterećenosti ceste između Splita i Trogira. To je bio i razlog što su u prošle godine dvije osobe umrle u kolima hitne pomoći, koja zbog gustog prometa nisu s Čiova uspjela na vrijeme stići do splitske bolnice, podsjetio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙