FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI SUKOBI AMERIČKIH VOJNIKA I PRISTAŠA AL-SADRA U KUFI

KUFA, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Pet civila ubijeno je, a 18 jeranjeno u svetom šijitskom gradu Kufi u noći s ponedjeljka na utorak usukobima između milicije radikalnog šijitskog vođe Moqtade al-Sadra iameričkih vojnika, potvrdili su medicinski izvori.
KUFA, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Pet civila ubijeno je, a 18 je ranjeno u svetom šijitskom gradu Kufi u noći s ponedjeljka na utorak u sukobima između milicije radikalnog šijitskog vođe Moqtade al-Sadra i američkih vojnika, potvrdili su medicinski izvori.

"Primili smo tri ubijena civila i 14 ranjenih", kazao je Mohammed Hussein, voditelj hitne službe bolnice Fourat Aoussat u Kufi, 170 km južno od Bagdada.

"Dvije ubijene i četiri ranjene osobe primljene su u bolnicu", izjavio je sa svoje strane Assaad Abdel Kazem, voditelj hitne službe u bolnici Hakim, u susjednom gradu Najafu.

Sukobi između pripadnika Mehdijeve vojske Moqtade al-Sadra i američkih vojnika izbili su oko ponoći u Kufi. U utorak ujutro grad je ponovno bio miran, ali su u Najafu sukobi između dviju strana nastavljeni oko 9 sati u središnjem dijelu grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙