FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor UHBDDR-a ponovno izabrano dosadašnjeg predsjednika Zvonka Milasa

ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih braniteljadragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR) održala je danas u Zagrebu 9.izborni sabor na kojem je za predsjednika ponovno izabran dosadašnjipredsjednik Zvonko Milas.
ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR) održala je danas u Zagrebu 9. izborni sabor na kojem je za predsjednika ponovno izabran dosadašnji predsjednik Zvonko Milas.

Na današnjem saboru bilo je 113 izaslanika iz 17 podružnica, koji su predstavljali oko 9500 članova Udruge.

Otvarajući današnji skup, predsjednik UHBDDR-a Milas rekao je da je ta udruga, inače članica Svjetske veteranske organizacije (WWO), nedavno pokrenula mnoge projekte za svoje članove, od duhovne obnove do poduzetništva. Istaknuo je kako Udruga želi provediv zakon o pravima branitelja koji neće biti deklarativne prirode, dodajući da branitelji ne žele privilegije, kao što ne žele ni da ih se "povlači po novinama".

Pozdravljajući nazočne, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da će uskoro biti završen nacrt novog zakona o pravima hrvatskih branitelja koji zatim ide na javnu raspravu. Pozvala je dragovoljce da se u uključe u raspravu kako bi zajednički došli do najboljih rješenja. Izrazila je nadu da će novi zakon, nakon javne rasprave, biti u Saboru jednoglasno prihvaćen.

Ponovila je da je njezino ministarstvo pokrenulo mnoge projekte za branitelje i istaknula da će ona i Vlada učiniti sve da, kako je rekla, nitko više ni na koji način ne dirne u dignitet Domovinskog rata. Na to obvezuje saborska Deklaracija o Domovinskom ratu i od nje nema odstupanja, istaknula je Kosor.

Prije skupa nazočni novinari zatražili su od ministrice Kosor komentar ponovnih tvrdnji u medijima da će ona biti kandidatkinja HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima. "Apsolutno ne znam ništa o tom, niti je na stranačkim forumima kojih sam članica o tome dogovarano. Kad bude razgovora o tome, bit će razgovora o tome", rekla je Jadranka Kosor odbivši bilo kakav daljnji komentar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙