FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sastanak radne skupine vlade i umirovljenika o povratu duga umirovljenicima

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Radna skupina Vlade iumirovljeničkih udruga za izradu zakona o povratu duga umirovljenicimaodržala je danas prvi sastanak.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Radna skupina Vlade i umirovljeničkih udruga za izradu zakona o povratu duga umirovljenicima održala je danas prvi sastanak.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo prvim krugom razgovora o povratu duga umirovljenicima, što je utvrđeno sporazumom između HDZ-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

Predstavnici umirovljenika pokazali su veliko razumijevanje za sadašnju gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, rekla je Kosor novinarima.

"Iznijela sam Vladino stajalište da treba napraviti izračun o kojem se novcu radi i utvrditi pravi broj umirovljenika na koje bi se zakon odnosio", kazala je Kosor dodavši da će zakon biti poslan u saborsku proceduru do kraja lipnja.

Predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske Ivan Nahtigal rekao je Hini da se na prvom radnom sastanku razgovaralo o metodama rada na izradi zakona.

"Bitno je što je postignut konsenzus i postoji izražena politička volja Vlade da se stvari riješe", kazao je Nahtigal istaknuvši da je sadašnja Vlada prva u cijelosti priznala odluku Ustavnog suda o postojanju duga.

Nahtigal je na sastanku iznio stajališta umirovljenika o sadržaju budućeg zakona, no u skladu s dogovorom da se do završetka izrade zakona ne izlazi u javnost s pojedinostima, nije želio o tome govoriti.

Komentirajući jučerašnju izjavu ministra financija Ivana Šukera da s umirovljenicima nikad nije utvrđen datum od kada će se početi vraćati dug, Nahtigal je ocijenio kako su tu izjavu mediji "napuhali", a ministar je, zapravo, rekao istinu.

"Ono što se gomilalo 11 godina nije moguće vratiti u godinu-dvije", rekao je Nahtigal.

Slijedeća sjednica radne skupine za izradu zakona o povratu duga održat će se idućeg tjedna, dokad će Vlada dopuniti skupinu s predstavnicima Ministarstva financija i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙