FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

kosor: zagrebački GO HDZ-A ne želi komentirati aferu "zagrepčanka", građani će svoje reći na izborima

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Odnose u gradskoj koalicijskojvlasti i aferi '"Zagrepčanka" Gradski odbor HDZ-a ne želi punokomentirati, ali slušamo, gledamo i pripremamo se jer će o svemu svojuriječ na izborima dati građani, izjavila je danas predsjednicazagrebačkog GO HDZ-a Jadranka Kosor.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Odnose u gradskoj koalicijskoj vlasti i aferi '"Zagrepčanka" Gradski odbor HDZ-a ne želi puno komentirati, ali slušamo, gledamo i pripremamo se jer će o svemu svoju riječ na izborima dati građani, izjavila je danas predsjednica zagrebačkog GO HDZ-a Jadranka Kosor.

Kosor je, na konferenciji za novinare, pojasnila da "HDZ, kao i svi građani, vidi tenzije među strankama u gradskoj vlasti koje su ponekad tragikomične".

"Što se u međuvremenu događa u gradu i tko ga vodi ne znamo, ali građani će o tome svoje reći na izborima", kazala je Kosor dodajući da će HDZ "gradsku koaliciju pustiti da nastavi s praksom koju je ustoličila i koja joj dobro ide".

Vijećnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Zdravko Birač kao gorući problem u gradu naveo je upravljanje gradskom imovinom upozoravajući da ona nije precizno popisana.

Tu je činjenicu Skupština preglasavanjem 'gurnula pod tepih' iako se službeno navodi da između dvije i tri i pol tisuće gradskih stanova nije u funkciji, kazao je Birač pitajući "kakav je to podatak od tisuću i pol stanova više-manje".

Kosor je također izvijestila da će saborski zastupnici HDZ-a s područja Zagreba ubuduće jednom tjedno primati građane i o njihovim primjedbama i prijedlozima izvještavati Vladu i nadležne ministre.

Građane će utorkom između 16 i 19 sati primati po troje HDZ-ovih zastupnika, a građani će im moći postavljati pitanja o gradskim, ali i drugim temama.

Izvijestila je i da su u GO HDZ-a ponovno oformljene radne skupine koje će se baviti specifičnim gradskim problemima, od prometa do ekologije, kulture i socijale.

U tjednim razgovorima s građanima sudjelovat će zastupnici iz različitih radnih skupina, pa građani neće biti ograničeni na postavljanje pitanja vezanih uz uske stručne interese, smatraju u GO HDZ-a.

Zastupnici su se složili da će redoviti prijemi osigurati neposrednu vezu između građana i onih koji mogu riješiti njihove probleme, a otvoreni su, kažu, ne samo za pitanja, već i za sve inicijative i projekte koji bi mogli poboljšati uvjete života u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙