FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA ŠOKIRANA NAKON ŠTO JE MLADI MUSLIMAN NOŽEM NASRNUO NA ŽIDOVSKOG UČENIKA

PARIZ, 4. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Židovskog je dječaka nožem raniomladi musliman koji je uzvikivao "Alahu akhbar" (Bog je velik) upariškom predgrađu u petak, izazvavši šok diljem Francuske i bojazanod širenja antisemitskog nasilja.
PARIZ, 4. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Židovskog je dječaka nožem ranio mladi musliman koji je uzvikivao "Alahu akhbar" (Bog je velik) u pariškom predgrađu u petak, izazvavši šok diljem Francuske i bojazan od širenja antisemitskog nasilja.

Francuski predsjednik Jacques Chirac je "odlučno osudio" napad na 17-godišnjaka uputivši izraze sućuti židovskoj zajednici u Francuskoj. Mladić je hospitaliziran u teškom stanju ali mu život nije u opasnosti.

"Šef države izražava svoju sućut obitelji žrtve i jamči odlučnost javnih vlasti da se počinitelja zločina uhiti, optuži i osudi", navodi se u priopćenju francuskog predsjedništva.

"Predsjednik Republike šalje također izraze solidarnosti cijeloj židovskoj zajednici u Francuskoj, pogođenoj još jednom antisemitskim napadom", dodaje se u priopćenju.

"Cijelo društvo mora reagirati na to", kazao je francuski premijer Jean-Pierre Raffarin dok je ministar unutarnjih poslova Dominique de Villepin istaknuo kako "zločin ne smije ostati nekažnjen".

U Francuskoj je od početka godine bilo 76 uhićenja osoba optuženih za antisemitska djela. Posljednjih su nekoliko dana zabilježeni napadi mladih muslimana na Židove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙