FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KLUB MLADIH DC-a pozvao ministra primorca da poduzme mjere protiv nasilja u školama

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Klub mladih Demokratskog centrapozvao je danas ministra znanosti i obrazovanja Dragana Primorca dahitno poduzme konkretne preventive mjere za eliminaciju nasilja međuučenicima, ali i nasilja nastavnika nad učenicima i roditelja nadnastavnicima.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Klub mladih Demokratskog centra pozvao je danas ministra znanosti i obrazovanja Dragana Primorca da hitno poduzme konkretne preventive mjere za eliminaciju nasilja među učenicima, ali i nasilja nastavnika nad učenicima i roditelja nad nastavnicima.

"Mjerama se škole moraju dovesti i u odgojnu funkciju i postati odgojno-obrazovne, a ne ostati samo obrazovne ustanove", stoji u priopćenju Kluba mladih DC-a.

Mladi DC-a podsjeća na nedavne "stravične događaje i posljedice izazvane tučnjavom i premlaćivanjem među maloljetnicima, koji su sve skloniji nasilju".

Od kada sudjeluje u koalicijskoj vlasti na nacionalnoj razini, dodaje se, DC je više puta javno upozoravao na neprihvatljivi porast svakodnevnog nasilja među mladima na ulicama i na porast nasilja oko škola.

"Javno samo pozvali na preventivno i represivno suzbijanje nasilja oko škola i upozoravali da će se, u protivnom, nasilje useliti u škole. Nažalost, nasilje među učenicima se već uselilo u škole, a događaji ovih dana pokazuju da je nasilje u školama poprimilo i veće razmjere", stoji u priopćenju Kluba mladih DC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙