FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK za hitno donošenje Zakona o sprječavanju nelagalnog rada i rada na crno

VODICE, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) uputitće inicijativu za žurno donošenje Zakona o sprječavanju nelegalnograda i rada na crno, zaključeno je na današnjoj sjednici Upravnogodbora HOK-a u Vodicama.
VODICE, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) uputit će inicijativu za žurno donošenje Zakona o sprječavanju nelegalnog rada i rada na crno, zaključeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora HOK-a u Vodicama.

Upravni odbor smatra kako zbog sveprisutne nelegalne, a time i nelojalne konkurencije s kojom se susreću svi registrirani obrtnici koji plaćaju poreze i doprinose, donošenje takve zakonske regulative treba provesti u što skorijem roku.

HOK također traži da bude partner Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u izradi prijedloga tog zakona.

Na sjednici je iznesen podatak da se gotovo 40 posto obrtničkih djelatnosti u Hrvatskoj obavlja na crno, mimo zakona i društvene kontrole i bez plaćanja poreza i doprinosa, a da nema gotovo nikakvih mehanizama kojima bi se mogla obuzdati i svesti na minimum siva ekonomija.

Uz to, na današnjoj je sjednici Upravnog odbora HOK-a bilo riječi i o aktualnom stanju i problemima obrtništva Šibensko-kninske županije, kao i o upisima učenika u obrtnička zanimanja.

Naime, temeljem sporazuma između HOK-a i ministarstava prosvjete i športa te gospodarstva, rada i poduzetništva, izrađen je niz novih programa za obrazovanje u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, a Ministarstvo obrazovanja donijelo je Odluku o upisu u srednje škole za školsku godinu 2004./2005. za 36 novih i 16 starih programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙