FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NAFTOVOD OD CONSTANZE DO TRSTA KORAK BLIŽE REALIZACIJI

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Ukoliko se sve projektirane faze irealiziraju, odnosno ukoliko se potvrdi opravdanost izgradnje ikorištenja naftovoda Constanza-Pančevo-Omišalj-Trst (CPOT), trebalo biočekivati da njegova komercijalna upotreba počne 2007. g.", prenosinovosadski "Dnevnik" izjavu pomoćnika ministra rudarstva i energetikeSCG-a prof. dr. Slobodana Sokolovića.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Ukoliko se sve projektirane faze i realiziraju, odnosno ukoliko se potvrdi opravdanost izgradnje i korištenja naftovoda Constanza-Pančevo-Omišalj-Trst (CPOT), trebalo bi očekivati da njegova komercijalna upotreba počne 2007. g.", prenosi novosadski "Dnevnik" izjavu pomoćnika ministra rudarstva i energetike SCG-a prof. dr. Slobodana Sokolovića.

"Izrađena studija ukazuje da je projekt naftovoda CPOT i tehnički i ekonomski prihvatljiv", izjavljuje Sokolović, dodajući da treba što prije izgraditi akcijski plan promocije tog projekta kako bi se provjerila njegova stvarna prihvatljivost za potencijalne korisnike ali i financijere.

Nakon toga uslijedilo bi osnivanje konzorcija za izgradnju i upravljanje naftovodom, tumači pomoćnik ministra rudarstva i energetike SCG-a, ističući da je prednost CPOT-a u odnosu na alterantivne pravde za opsrkbu Europe naftom iz kaspijske regije kraća trasa i mogućnost smanjenja troškova izgradnje budući da dio planirane trase već postoji,

Nadalje, ulaganje u luke u Constanzi i u Omišlju kako bi se osigurao nesmetan rad s velikim tankerima nije veliko, prenosi novosadski "Dnevnik" Sokolovićeve riječi, dodajući da se nakon nedavnog sastanka predstavnika SCG-a, Rumunjske i Hrvatske i prihvaćanja studije o izvedivosti koju je izradila američka tvrtka HLP/Parsons, projekt izgradnje naftvoda za korak približio realizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙