FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE I MESIĆU POTVRDILA ZADOVOLJSTVO SURADNJOM RH S ICTY-EM

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškog suda Carladel Ponte u četvrtak je i u razgovoru s predsjednikom RH StjepanomMesićem potvrdila zadovoljstvo punom suradnjom Hrvatske i ICTY-a.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte u četvrtak je i u razgovoru s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem potvrdila zadovoljstvo punom suradnjom Hrvatske i ICTY-a.

"Ostaje samo jedno otvoreno pitanje, a to je (odbjegli general Ante) Gotovina, sve ostalo je u najboljem redu", rekao je novinarima u Uredu Predsjednika Mesićev savjetnik za vanjsku politiku Ivica Maštruko, koji je nazočio razgovoru Mesića i Del Ponte.

Glavna haška tužiteljica prije toga je prošla pokraj novinara, dobacivši tek kako će vremena za komunikaciju s njima imati i tijekom sutrašnjeg dana.

Carla del Ponte hrvatskom je predsjedniku, prema Maštrukovim riječima, čestitala na uspješnom putu prema Europskoj uniji i svemu što je Hrvatska poduzela i zahvalila mu se na podršci sudu u Hagu koju je uvijek izražavao.

"(Carla del Ponte) zadovoljna je suradnjom s Vladom, osobito s državnim odvjetništvom na čelu s Mladenom Bajićem, a rekla je i kako još preostaje da se neriješeni predmeti prebace na hrvatske sudove", rekao je Maštruko, ocijenivši kako je to bio "normalni radni susret" bez ikakvih nedoumica.

Del Ponte je u četvrtak stigla u dvodnevni posjet Hrvatskoj, a prije Mesića sastala se s hrvatskom ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt.

Hrvatski premijer Ivo Sanader i najviši članovi Vlade susret će se s glavnom haškom tužiteljicom na svečanoj večeri, a u petak će Del Ponte posjetiti Županijski sud u Zagrebu i Hrvatsku odvjetničku komoru a susrest će se i s predstavnicima Diplomatskog zbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙