FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA JAVNOJ DRAŽBI NA ZAGREBAČKOJ BURZI PRODANO 25 POSTO PLUS JEDNA DIONICA DIOKIJA

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - NA JAVNOJ DRAŽBI NA ZAGREBAČKOJ BURZIPRODANO 25 POSTO PLUS JEDNA DIONICA DIOKIJA
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - NA JAVNOJ DRAŽBI NA ZAGREBAČKOJ BURZI PRODANO 25 POSTO PLUS JEDNA DIONICA DIOKIJA

HINA - Financijski servis

Na današnjoj gotovinskoj javnoj dražbi Zagrebačke burze za dionice iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) prodano je 25 posto plus jedna dionica petrokemijske tvrtke Dioki d.d.

Te je dionice kupila Hypo Alpe-Adria-Bank, i to za 20,21 milijuna kuna, koliko je iznosila i početna cijena tog dioničkog paketa.

U vlasništvu HFP-a bilo je ukupno 49 posto dionica Diokija, a prema odluci Upravnog odbora, razlika između danas prodanih dionica i ukupnog broja dionica u državnom vlasništvu ponudit će se na prodaju zaposlenicima Diokija, po cijeni postignutoj na Burzi.

Većinski, 51 postotni udio u Diokiju od 1998. godine je u vlasništvu bivših privatizacijsko-investicijskih fondova, danas holding kompanija Dom Holding, Proficio i SN Holding. No, oni su prošlog mjeseca potpisali s članicama grupe Hypo Alpe Adria Banke predugovor o prodaji svog većinskog udjela, u kojem stoji da "će svi uvjeti biti usuglašeni i ispunjeni tijekom naredna dva mjeseca, slijedom čega bi ugovori trebali stupiti na snagu u srpnju ove godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙