FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25 POSTO PLUS JEDNA DIONICA DIOKIJA 3. LIPNJA NA JAVNOJ DRAŽBI

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Na javnoj dražbi na Zagrebačkojburzi u četvrtak, 3. lipnja, bit će ponuđeno nešto više od milijundionica ili vlasnički udio od 25 posto plus jedne dionice zagrebačkepetrokemijske tvrtke Dioki, a početna cijena tih dionica iznosi 20,21milijun kuna, objavljena u današnjem pozivu Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP).
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi u četvrtak, 3. lipnja, bit će ponuđeno nešto više od milijun dionica ili vlasnički udio od 25 posto plus jedne dionice zagrebačke petrokemijske tvrtke Dioki, a početna cijena tih dionica iznosi 20,21 milijun kuna, objavljena u današnjem pozivu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Ponuđena početna cijena pojedine dionice tako iznosi 20 kuna, što odgovara cijeni postignutoj u postupku prikupljanja neobvezujućih ponuda za Dioki u siječnju ove godine.

U vlasništvu HFP-a ukupno je 49 posto dionica Diokija, a prema odluci Upravnog odbora HFP-a iz ožujka ove godine, razlika od 25 posto plus jedne dionice do 49 posto ponudit će se na prodaju zaposlenicima Diokija, po cijeni postignutoj na Burzi. Od ukupnog broja dionica Diokija u portfelju HFP-a za prodaju je trenutno raspoloživo upravo 25 posto plus jedna dionica.

Većinski, 51 postotni udio u Diokiju od 1998. godine u je vlasništvu bivših privatizacijsko-investicijskih fondova, danas holding kompanija Dom Holding, Proficio i SN Holding.

No, oni su prošlog tjedna potpisali s članicama grupe Hypo Alpe Adria Banke predugovor o prodaji svog većinskog udjela, u kojem stoji da "će svi uvjeti biti usuglašeni i ispunjeni tijekom naredna dva mjeseca, slijedom čega bi ugovori trebali stupiti na snagu u srpnju ove godine".

Osnovna djelatnost Diokija je proizvodnja polimera i organskih petrokemikalija, a više od 80 posto svoje proizvodnje ta tvrtka plasira na inozemnim tržištima, a po vrijednosti izvoza spada među najveće hrvatske izvoznike.

Temeljni kapital tog društva iznosi ukupno 2,02 milijarde kuna i podijeljen je na 4,04 milijuna dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 500 kuna, a tvrtka zapošljava 473 radnika.

Prema podacima iz profila društva objavljenog na Internet stranicama HFP-a, Grupu Dioki čini sedam društava u cjelokupnom ili djelomičnom vlasništvu - Dioki d.d., Adria procesna industrija d.d. i Kijac d.d., kao i tvrtke Epsik d.d., Žitnjak nekretnine d.o.o., Naftakem d.o.o. te tvrtka Adriaoil iz Milana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙