FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP: za PIK Vrbovec pisma namjere Agrokora i talijanskog ponuđača

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Za privatizaciju PIK-a VrbovecHrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) pisma namjere dostavile su tritvrtke - osječki Žito d.o.o., Agrokor d.d. te talijanska tvrtkaGlobaltrad Italiana, no Žito je svoje pismo namjere povuklo, kazao jedanas predsjednik Upravnog odbora HFP-a Andrija Hebrang.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Za privatizaciju PIK-a Vrbovec Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) pisma namjere dostavile su tri tvrtke - osječki Žito d.o.o., Agrokor d.d. te talijanska tvrtka Globaltrad Italiana, no Žito je svoje pismo namjere povuklo, kazao je danas predsjednik Upravnog odbora HFP-a Andrija Hebrang.

Od ostala dva potencijalna ponuđača HFP će sada zatražiti obvezujuće ponude, no pregovore uvjetuju zadržavanjem svih zaposlenika PIK-a Vrbovec, kao i paralelnim razgovorima sa sindikatima u toj tvrtki, čija dugovanja prelaze 500 milijuna kuna. Time se žele izbjeći problemi koji su se sa sindikatima pojavili prilikom posljednjeg pokušaja prodaje PIK-a Vrbovec, rekao je Hebrang na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice UO HFP-a.

Hebrang je izjavio i kako s današnjim danom nastupa realizacija programa ubrzane privatizacije, koji predviđa prodaju većine od oko 1.300 tvrtki u kojima država trenutno ima vlasničke udjele u roku od dvije godine. Dodao je kako u 823 društva država ima manje od 25 postotni vlasnički udio, u 144 društava od 25 do 50 postotni, a u 135 društava 50 do 100 posto.

Tako će se od sada svakog mjeseca vlasnički udjeli u 80-ak društava prodavati putem javnih dražbi na Varaždinskoj, a 20-ak na Zagrebačkoj burzi, a po pet društava u kojima država ima većinske udjele na javnim natječajima.

Upravni je odbor danas razmotrio i presudu Stalnog izbranog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komore kojom je presuđeno da HFP SN Holdingu mora nadoknaditi štetu zbog neispunjavanja obveza iz Ugovora o nadoknadi dionica u programu kuponske privatizacije iz 2000. godine, i to u iznosu većem od 224 milijuna kuna. Hebrang je kazao kako je HFP odlučio odgovoriti podnošenjem tužbe, no da ta tužba ne odgađa ovrhu, pa će se paralelno s time Vladi predložiti nagodbe s bivšim privatizacijsko-investicijskim fondovima.

Od ostalih današnjih odluka UO HFP-a Hebrang je izdvojio i onu o prenošenju dionica tvrtke 'Papuk' iz Pakraca na grad Pakrac, kako bi se na prostoru Papuka proširili kapaciteti tamošnje Poduzetničke zone, kao i odluku o prepuštanju 'Škrobane' iz Belog Manastira gradskim vlastima, kako bi se realizirala investicija jednog nizozemskog ulagača.

Govoreći o radu fonda unazad dva mjeseca od kada mu predsjedava, Damir Ostović je kazao kako su na dražbama na Varaždinskoj burzi u tom razdoblju prodani udjeli u 94 tvrtke, a na Zagrebačkoj u dvije te da su objavljeni javni natječaji za četiri hotelske tvrtke kojima rok ističe u ponedjeljak, 31. svibnja.

Također, u tom je razdoblju provedena i reorganizacija Fonda te su imenovani novi potpredsjednici Fonda, i to u četiri ključna sektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙