FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 3. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 3. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Sabor je današnje zasjedanje započeo raspravom o tome kad bi i kako trebalo raspravljati o Vladinu prijedlogu da se odgodi primjena režima ribolovno-ekološke zone na Jadranu i desetminutnom stankom, nakon koje su uslijedile međusobne optužbe oporbe i uvrede vladajućih, u kojima je HSS-ovac Zlatko Tomčić 'zaradio' opomenu predsjednika Sabora. "Vlada bi morala javnosti pojasniti zašto tako često mijenja stavove i jesu li tomu uzrok ultimatumi i ucjene međunarodnih institucija", rekao je Tomčić, ocjenjujući kako su, odbijanjem saborskih rasprava o nizu tema, "vladajući ponizili Domovinski rat, branitelje i javnost te nanijeli štetu poljoprivredi, a sada narušavaju suverenitet države i rade na štetu nacionalnih interesa".

PAKRAC - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas je u Pakracu obišao poduzetničku zonu, u čiju je izgradnju grad, uz pomoć Europske komisije, uložio 6,5 milijuna kuna. Ministar Vukelić tom je prigodom od županija, gradova i općina zatražio da zajedno s Vladom rade na poticanju poduzetništva i razvoju poduzetničkih zona. "Za to će od Ministarstva gospodarstva kroz više projekata, koje je Vlada prihvatila u okviru programa poticanja maloga i srednjeg poduzetništva, poduzetnici uz ostalo dobiti i financijsku podršku", rekao je Vukelić.

OSIJEK - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama najavio je danas u Osijeku kako će, u slučaju da od Vlade sutra ne dobije kvalitetne odgovore na svoje zahtjeve vezane uz novi kolektivni ugovor, pokrenuti mehanizme zaštite materijalnih prava, uključujući i mogući štrajk na početku školske godine 2004./2005. Predsjednik sindikata Andrija Puljević ustvrdio je kako postoje dva najvažnija zahtjeva - pitanje normi u kolektivnom ugovoru i rast plaća u trogodišnjem razdoblju. Spremni smo na kompromis i na uvažavanje poteškoća u državnom proračunu, ali nismo spremni odustati od rasta plaća, odnosno od zahtjeva za povećanjem koeficijenta od prosječno 20 posto u iduće tri godine, kazao je Puljević.

ZAGREB - Budući da se od 1. srpnja počinju primjenjivati izmijenjeni propisi o pravu na porodiljni dopust, sve majke blizanaca, trećeg i svakog slijedećeg djeteta, mogu od 1. lipnja podnijeti zahtjev za ostvarivanje tog prava područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Pravo na trogodišnji porodiljski dopust mogu ostvariti majka, odnosno otac djeteta, kojima već traje rodiljski dopust, odnosno onima kojima je to pravo prestalo pod uvjetom da im dijete do 1. srpnja ove godine nije navršilo tri godine. Rodiljski dopust do tri godine mogu koristiti sve rodilje, bez obzira radi li se o majci u radnom odnosu, majci koja obavlja samostalnu djelatnosti ili nezaposlenoj majci.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori danas je održana Hrvatsko-štajerska kooperacijska burza o zaštiti okoliša koja je na individualnim poslovnim razgovorima okupila više od sto hrvatskih i austrijskih tvrtki, obrtnika i institucija s područja zbrinjavanja i uklanjanja otpada te energetike. Otvarajući skup, direktor Sektora za industriju pri HGK Miljenko Babić rekao je kako bi današnja burza trebala poslužiti dogovoru oko prijenosa znanja, mogućnosti stvaranja zajedničkih tvrtki ili pak nastupa na trećim tržištima hrvatskih i austrijskih tvrtki, koje su i do sada bile jedan od najznačajnijih gospodarskih partnera Hrvatskoj.

CRIKVENICA - Primanjem u crikveničkom Poglavarstvu počeli su danas Treći jadranski književni susreti u organizaciji Društva hrvatskih književnika i Narodne knjižnice i čitaonice Crikvenice. Na trećim, već tradicionalnim, Jadranskim književnim susretima sudjeluju Sead Begović, Ljerka Car Matutinović, Nedjeljko Fabrio, Zlatko Krilić, Dijana Rosandić, Ante Stamać, Davor Šalat i Andrija Vučemil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙