FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULJEVIĆ O KOLEKTIVNOM UGOVORU ZA SREDNJE ŠKOLE

OSIJEK,3. lipnja(Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjimškolama (NSZSŠ) najavio je danas u Osijeku kako će, u slučaju da odVlade sutra ne dobije kvalitetne odgovore na svoje zahtjeve vezane uznovi kolektivni ugovor, pokrenuti mehanizme zaštite materijalnihprava, uključujući i mogući štrajk na početku školske godine2004./2005.
OSIJEK,3. lipnja(Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama (NSZSŠ) najavio je danas u Osijeku kako će, u slučaju da od Vlade sutra ne dobije kvalitetne odgovore na svoje zahtjeve vezane uz novi kolektivni ugovor, pokrenuti mehanizme zaštite materijalnih prava, uključujući i mogući štrajk na početku školske godine 2004./2005.

Predsjednik toga sindikata Andrija Puljević ustvrdio je na konferenciji za novinare kako su dosadašnji vladini pregovarači bili neovlašteni da bilo što ugovore te da je Sindikat zatražio da se na sutrašnjim pregovorima pojavi ministar Dragan Primorac, koji se, tvrdi Puljević, u razgovoru s njim obvezao na dolazak te je rekao kako će poduzeti sve da se plaće zaposlenika u srednjem školstvu povećaju.

Dva su najvažnija zahtjeva pitanje normi u kolektivnom ugovoru i rast plaća u trogodišnjem razdoblju. Spremni smo na kompromis i na uvažavanje poteškoća u državnom proračunu, ali nismo spremni odustati od rasta plaća, odnosno od zahtjeva za povećanjem koeficijenta od prosječno 20 posto u iduće tri godine, kazao je Puljević.

Ocijenio je kako su izmjene i dopune Zakona o srednjem školstvu, koje su upućene u hitnu saborsku proceduru, "parcijalno rješenje" koje je protiv interesa srednjeg školstva te da je Sindikat predao 21 amandman na prijedlog tih izmjena.

Puljević je rekao da Sindikat podupire uvođenje državne mature u srednjoškolsko obrazovanje jer će se, kako smatra, tako kvalitetnije moći vrednovati rad i uspješnost škola, nastavnika i učenika te usporediti znanje naših učenika sa znanjem onih iz Europske unije. "Uvođenje državne mature znači snažan poticaj povećanju kvalitete odgojno-obrazovnog procesa u srednjoškolskim ustanovama", kazao je Puljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙