FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pu šibensko-kninska: uhićenja i kaznene prijave zbog nasilja u obitelji

ŠIBENIK, , 25. svibnja 2004. (Hina) - Djelatnici Policijske upravešibensko-kninske uhitili su sinoć četrdesetsedmogodišnjeg Šibenčaninakoji je pijan pred policajcima fizički napao suprugu i dvije malodobnokćeri, a podnijeli su i kaznene prijave protiv jednogčetrdesetosmogodišnjaka iz Knina i jednog tridesetsedmogodišnjaka izVodica zbog nasilja u obitelji, zapuštanja i zlostavljanja vlastitedjece te nap
ŠIBENIK, , 25. svibnja 2004. (Hina) - Djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske uhitili su sinoć četrdesetsedmogodišnjeg Šibenčanina koji je pijan pred policajcima fizički napao suprugu i dvije malodobno kćeri, a podnijeli su i kaznene prijave protiv jednog četrdesetosmogodišnjaka iz Knina i jednog tridesetsedmogodišnjaka iz Vodica zbog nasilja u obitelji, zapuštanja i zlostavljanja vlastite djece te napada na policijske službenike i nanošenje lakših ozljeda dvojici policajaca, priopćila je danas PU uprava šibensko-kninska.

Prema priopćenju, najprije je neimenovani Šibenčanin u obiteljskoj kući u Šibeniku u alkoholiziranom stanju nasrnuo na suprugu i kćeri i to nakon što su policijski službenici već došli u njihovu obiteljsku kuću. Slučaj obiteljske svađe prijavili su susjedi, ali je ona eskalirala i pretvorila se u fizički napad na suprugu i djevojčice u trenutku dolaska policije. Protiv nasilnika podnesena je kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djece.

Gotovo istodobno policija je podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca iz Knina zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od gotovo godinu dana sustavno zlostavljao suprugu i mlađeg malodobnog sina, dok je drugog, nešto starijeg, ali također malodobnog, sina zapustio i zlostavljao do te mjere da se on zbog toga počeo asocijalno ponašati i upuštati u razna kaznena djela.

Istoga dana policijski službenici morali su zbog obiteljskog nasilja intervenirati i u Vodicama. Slučaj je bio prijavljen vodičkim policajcima koji su sinoć oko ponoći na poziv uznemirenih susjeda došli u kuću, ali je nasilni tridesetsedmogodišnjak nasrnuo i na njih. Dvojica policajaca zadobila su lakše ozljede prije nego što su ga uspjela savladati i vezati, tako da će protiv njega, osim kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, biti podnesena i kaznena prijava zbog onemogućavanja službenih osoba u obavljanju dužnosti te prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙