FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI SENAT ODREDIO JOŠ 25 MILIJARDI DOLARA ZA VOJNE OPERACIJE

WASHINGTON, 3. lipnja 2004. (Hina) - Američki Senat, u kojemu surepublikanci većina, u srijedu je jednoglasno prihvatio amandman naproračun za obranu kojim se izdvaja dodatnih 25 milijardi dolara zavojne operacije u Iraku i Afganistanu.
WASHINGTON, 3. lipnja 2004. (Hina) - Američki Senat, u kojemu su republikanci većina, u srijedu je jednoglasno prihvatio amandman na proračun za obranu kojim se izdvaja dodatnih 25 milijardi dolara za vojne operacije u Iraku i Afganistanu.

Predsjednik George W. Bush zatražio je ta sredstva od Kongresa početkom svibnja, najmanje šest mjeseci prije roka, a razlog tomu je porast pobune Iračana protiv okupacijskih snaga.

Svotu od 25 milijardi dolara prošlog su tjedna već odobrili zastupnici u Predstavničkom domu.

Taj dodatak na iznos proračuna za vojsku za fiskalnu 2005., koja počinje idućeg 1. listopada, moći će se utrošiti isključivo za operacije u Iraku i Afganistanu.

Bijela kuća je inzistirala da dobije velik manevarski prostor za raspolaganje tim novcem, čemu su se usprotivili demokrati ali i neki republikanci poput Johan McCaina, koji su ustvrdili da bi time Kongres potpisao vojsci bianko ček.

Dodatna sredstva pojačat će vojni proračun za iduću godinu u vrijednosti 422 milijarde dolara, za koje ne postoje posebna ograničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙