FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Supružnici sutkinja i odvjetnik, osumnjičeni za krivotvorenje presuda, zadržani u pritvoru

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Sutkinja zagrebačkog Općinskog sudaDubravka Rovišnjak i njen suprug odvjetnik Vatroslav Rovišnjak,osumnjičeni da su krivotvorili šest presuda na temelju kojih suishodili ovrhu veću od 600 tisuća kuna nad poduzećem Zagrebačke ceste,privedeni su večeras istražnom sucu Zagrebačkog Županijskog suda kojiim je odredio dvodnevno zadržavanje u pritvoru.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Sutkinja zagrebačkog Općinskog suda Dubravka Rovišnjak i njen suprug odvjetnik Vatroslav Rovišnjak, osumnjičeni da su krivotvorili šest presuda na temelju kojih su ishodili ovrhu veću od 600 tisuća kuna nad poduzećem Zagrebačke ceste, privedeni su večeras istražnom sucu Zagrebačkog Županijskog suda koji im je odredio dvodnevno zadržavanje u pritvoru.

Supružnike Rovišnjak na sud je privela policija. Pred sucem Borisom Ivančičem branili su se šutnjom. Sudac Ivančić im je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela koje izaziva sablazan javnosti.

Zagrebačkog županijsko državno odvjetništvo sutkinju i odvjetnika tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Sumnja se da je sutkinja krivotvorila šest presuda na osnovu kojih je sa suprugom ishodila ovrhe nad Zagrebačkim cestama u iznosu većem od 600 tisuća kuna.

Tužiteljstvo je predistragu pokrenulo na zahtjev predsjednika zagrebačkog Općinskog suda Đure Sesse, a u sklopu kriminalističke obrade policija je pretražila stan i urede supružnika. Kada se prije dva tjedna doznalo za ovaj slučaj, mediji su pisali da su supružnici izmislili sudski spor protiv poduzeća Zagrebačke ceste, nakon čega je sutkinja donijela krivotvorenu pravomoćnu presudu. Potom je pokrenula ovrhu od 100 tisuća kuna koju je, navodno, umjesto njenog supruga iz usluge naplatio drugi odvjetnik.

On je navodno naknadno shvatio da je riječ o prijevari pa je slučaj prijavio predsjedniku zagrebačkog Općinskog suda. Protiv sutkinje je tada pokrenut stegovni postupak i podnesen zahtjev za razrješenjem, a ona je sama zatražila da ju se razriješi sudačke dužnosti.

Njezino večerašnje privođenje ukazuje da joj je u međuvremenu najvjerojatnije ukinut sudački imunitet i da je razriješena dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙