FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor uručila nagrade gradonačelnicima za suradnju s nevladinim sektorom

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosoruručila je danas nagrade gradonačelnicima 15 hrvatskih gradova kojinajbolje surađuju s nevladinim sektorom i civilnim društvom.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je danas nagrade gradonačelnicima 15 hrvatskih gradova koji najbolje surađuju s nevladinim sektorom i civilnim društvom.

Nagrada je zajednički projekt prošle godine osnovane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Odjela britanske vlade za međunarodni razvoj.

Istaknuvši važnost civilnog društva u Hrvatskoj, Jadranka Kosor zahvalila je svim ljudima iz civilnog sektora koji su godinama promicali razna građanska, ženska, manjinska i druga prava.

Iako tradicija zakladništva u Hrvatskoj seže u srednji vijek, novi zamah zakladništva i civilnog društva mogao se razviti tek uspostavom samostalne Hrvatske, rekla je Kosor te je istaknula da su nevladine udruge dale tijekom Domovinskog rata velik doprinos u zbrinjavanju žrtava rata, izbjeglica i prognanika.

Dodala je da Ured za udruge Republike Hrvatske djeluje od 1998. godine te da je za rad udruga izdvojeno više od 105 milijuna kuna.

Na večerašnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavljena je i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, osnovana lani posebnim zakonom. Zaklada djeluje u partnerstvu s Europskom komisijom u okviru projekta CARDS. Dijelom se financira iz državnog proračuna, a dijelom iz fondova EU-a i pomagat će projekte za koje će biti raspisan natječaj. Na natječaj će se moći javiti oko 25 tisuća raznih udruga u RH, istaknuto je na predstavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙