FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA HRVATSKA UDRUGA KONCESIONARA ZA AUTOCESTE

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) -

Ukupni prihodi od naplate cestarina sa 676 kilometara autocesta (pod naplatom) u Hrvatskoj lani su premašili iznos od 851 milijun kuna, što je za 26,2 posto više nego u godini prije, a rezultat je rasta prometa vozila za 22,5 posto, puštanja u promet novih dionica kao i manje korekcije cijena. Vrijednost izgradnje novih autocesta u 2003. pak iznosila je ukupno 6,9 milijardi kuna.

Neki su to od podataka izneseni u prvom broju redovitog tromjesečnog Biltena Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA) koja je danas predstavila ciljeve i aktivnosti te udruge.

Ovu stručnu i interesnu Udrugu, čiji su osnivači društva koja gospodare autocestama s naplatom cestarine - Autocesta Rijeka-Zagreb d.d., Bina-Istra d.d., i Hrvatske autoceste d.o.o. predstavio je predsjednik Udruge Aleksa Ladavac.

Osnovni ciljevi Udruge, osnovane u studenom prošle godine, uz ostalo su, usklađivanje tehničko-tehnoloških, ekonomskih, pravnih, prometnih i organizacijskih pitanja, promicanje aktivnog odnosa s tijelima državne uprave, gospodarskim subjektima i udruženjima, promicanje i unapređivanje usluga korisnicima autocesta s naglaskom na sigurnost u prometu, suvremenu informiranost te zaštitu okoliša.

Među aktivnosti Udruge spada i sudjelovanje u radu Europskog udruženja koncesionara za autoceste - ASECAP, čija je HUKA punopravna članica, te je sudjelovala od 23. do 26. svibnja na godišnjem kongresu ASECAP-a portugalskom gradu Vilamoura. U ASECAP-u su predstavnici 16 zemalja članica, čija društva gospodare s više od 24.000 km autocesta.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙