FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOSCHKA FISCHER DRUGOG DANA BORAVKA U HRVATSKOJ POSJETIO DUBROVNIK

DUBROVNIK, 2. lipnja 2004. (Hina) - Njemački ministar vanjskih poslovaJoschka Fischer u srijedu je, drugog i završnog dana svog posjetaHrvatskoj, boravio u Dubrovniku gdje je obišao kulturno-povijesneznamenitosti grada.
DUBROVNIK, 2. lipnja 2004. (Hina) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u srijedu je, drugog i završnog dana svog posjeta Hrvatskoj, boravio u Dubrovniku gdje je obišao kulturno-povijesne znamenitosti grada.

U pratnji domaćina, hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula te dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice, njemački ministar razgledao je kulturno-povijesne znamenitosti, prošetao Stradunom te se zadržao u kraćim razgovorima s domaćinima u Gradskoj kavani.

Fischer je u utorak u Zagrebu o bilateralnim odnosima Hrvatske i Njemačke, te o hrvatskom putu prema EU-u razgovorao s hrvatskim šefom diplomacije Miomirom Žužulom, premijerom Ivom Sanaderom te predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Njemački je ministar nakon razgovora sa Žužulom kazao da će se "Njemačka energično zalagati da se Hrvatskoj odobri status zemlje kandidata za članstvo u EU na predstojećem summitu u Bruxellesu".

Fischer je rekao kako duže vrijeme nije bio u Zagrebu, ali je pri svakom dosadašnjem posjetu primijetio velik napredak u Zagrebu i Hrvatskoj, koji se ogleda i u pozitivnim ocjenama glavne tužiteljice Haškog suda Carle del Ponte i u pozitivnom avisu Europske komisije.

Na novinarsko pitanje hoće li Njemačka na summitu EU osim davanja statusa kandidata Hrvatskoj, podržati i konkretan datum za otvaranje pregovora, Fischer je rekao kako će njegova zemlja i u pogledu toga imati "pozitivno stajalište".

Posjetom Dubrovniku, njemački je šef diplomacije završio svoj boravak u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙