FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: REZOLUCIJOM UN-A MORA SE PRECIZIRATI KONTROLA NAFTE

BERLIN, 28. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Opseg nadzora nad prirodnimizvorima buduće prijelazne iračke vlade, posebice prihoda koji dolazeod nafte, mora se precizirati nacrtom rezolucije UN-a, izjavio je upetak njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u intervjuu.
BERLIN, 28. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Opseg nadzora nad prirodnim izvorima buduće prijelazne iračke vlade, posebice prihoda koji dolaze od nafte, mora se precizirati nacrtom rezolucije UN-a, izjavio je u petak njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u intervjuu.

"Nadzor nad prirodnim izvorima vrlo je važan čimbenik. Ali treba pripaziti oko donošenja odluka prije nego dugoročno stupe na snagu, na činjenicu da prijelazna vlada još nema u potpunosti demokratski legitimitet. Dobit će ga putem izbora. O tome treba potanko progovoriti u rezoluciji", izjavio je ministar dnevniku Handelsblatt.

"Drugi važan čimbenik prijenosa vlasti je pitanje sigurnosti koja okružuje politički proces", dodao je Joschka Fischer.

Ponovno potvrdivši da Njemačka neće poslati postrojbe u Irak, njemački ministar je ocijenio da bi intervencija NATO-a bila "loša ideja", jer bi se Savez "također smatralo okupatorskom silom. NATO bi se, u vlastitom interesu i zbog budućnosti, trebao distancirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙