FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK 1. LIPNJA

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Donosimo najavu važnijih događaja zautorak, 1. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Donosimo najavu važnijih događaja za utorak, 1. lipnja.

ZAGREB - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer dolazi u dvodnevni posjet Hrvatskoj. Prvoga dana Fischer će se u Zagrebu sastati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem (16.45, Ured Predsjednika), premijerom Ivom Sanaderom (16.00, Vlada Republike Hrvatske) i ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom (izjave za novinare u 15.30 sati u MVP-u). Njemački šef diplomacije održat će u Preporodnoj dvorani HAZU-a predavanje u povodu obilježavanja Dana hrvatske diplomacije (17.30 sati).

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader primit će predsjednicu austrijske pokrajine Štajerske Waltraud Klasnic (16.30 sati, Vlada Republike Hrvatske).

SARAJEVO - Glavna haška tužiteljica Carla Del Ponte boravi u Bosni i Hercegovini u utorak i srijedu a tijekom posjeta predviđeni su njeni susreti s članovima Predsjedništva BiH kao i Vijeća ministara kao i posjet Mostaru, Bugojnu te Srebrenici.

LJUBLJANA - Posjet europskog povjerenika za proširenje Guentera Verheugena, tijekom kojega će mu slovenski predsjendik Janez Drnovšek predati visoko državno odlikovanje.

BEOGRAD - Pred Vojnim sudom u Beogradu trebalo bi početi suđenje generalu Momčilu Perišiću, optuženom za špijunažu, a njegov odvjetnik potvrdio je da će se Perišić pojaviti pred sudom. Generala Perišića tereti se za špijunažu u korist SAD a dosad mu nije održano suđenje, jer se pozivao na zastupnički imunitet, koji je izgubio nakon promjene sastava izaslanstva u Skupštini Srbije i Crne Gore poslije parlamentarnih izbora u Srbiji potkraj prošle godine.

BAGDAD - Zasjedanje Vijeća za privremenu upravu Iraka, koje bi trebalo izabrati budućeg predsjednika te zemlje.

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙