FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: NAKON INTERVJUA S UDOVICOM JANDARBIJEVA NOVINAR DOBIO OTKAZ

MOSKVA, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Poznati ruski novinartelevizijske kuće NTV u srijedu je dobio otkaz nakon što je njegovintervju s udovicom bivšeg čečečenskog vođe Zelimkhana Jandarbijeva uRusiji izazvao pravu buru.
MOSKVA, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Poznati ruski novinar televizijske kuće NTV u srijedu je dobio otkaz nakon što je njegov intervju s udovicom bivšeg čečečenskog vođe Zelimkhana Jandarbijeva u Rusiji izazvao pravu buru.

Leonid Parfionov, novinar NTV-a, dobio je otkaz zbog kršenja ugovora koji mu nalaže da slijedi uredničku politiku kuće, objasnili su dužnosnici NTV-a.

"Parfionov je nesumnjivo jedan od najdarovitijih novinara u Rusiji, ali ovo mu nije prvi put da krši svoj ugovor", izjavio je direktor NTV-a Nikolaj Senkevič.

Intervju s udovicom Malikom Jandarbijevom emitiran je na dalekom istoku Rusije nakon čega je došla zabrana emitiranja u europskom dijelu Ruske federacije.

Čečenski vođa Jandarbijev ubijen je u automobili-bombi u veljači u Dohi, Kataru, po izlasku iz džamije. Za to ubojstvo optužena su dvojica agenata ruske službe sigurnosti i oni trenutno čekaju početak suđenja u Dohi. Rusija opetovano tvrdi da nema ništa s tim ubojstvom.

Incident na NTV-u sa spomenutim intervjuom nije jedini. Ta je kuća u posljednjih mjesec dana dva puta iz programa povukla kontroverzne emisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙