FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN KAŽE DA SE DESECI ZEMALJA SUOČAVAJU S NESTAŠICOM HRANE

WASHINGTON/NEW YORK,1. lipnja 2004.(Hina) - Ujedinjeni narodi su uutorak upozorili da se 35 zemalja u svijetu suočava s nestašicom hranezbog sukoba i vremenskih neprilika, posebice suše.
WASHINGTON/NEW YORK,1. lipnja 2004.(Hina) - Ujedinjeni narodi su u utorak upozorili da se 35 zemalja u svijetu suočava s nestašicom hrane zbog sukoba i vremenskih neprilika, posebice suše.

U svom izvješću UN-ova Organizacija za hranu u poljoprivredu (FAO) navela je kako su u zapadnom Sudanu sukobi doveli do raseljavanja preko milijun ljudi uzrokujući tešku humanitarnu krizu.

Skakavci ostaju ozbiljna prijetnja usjevima u sjevernoj i zapadnoj Africi, dok u južnoj Africi štete uzrokovane poplavama dovode ljude u ovisnost o pomoći u hrani. Zimbabveu bi moglo nedostajati do jednog milijuna tona žitarica u 2004., rekao je FAO.

Izvješće također upozorava na nastavak ozbiljne humanitarne krize u Sjevernoj Koreji zbog kroničnog nedostatka hrane. Oko 600.000 korisnika humanitarne pomoći u travnju nisu dobijali puna sljedovanja iz donacija hrane, a nove donacije su hitno potrebne za sljedećih šest mjeseci.

FAO upozorava i na stanje u Šri Lanki gdje je suša dovela do podbačaja proizvodnje riže za 18 posto i tisuće obitelji trebaju pomoć u hrani.

Izvješće kaže da se isporuka pomoći u hrani Haitiju bila uporavo normalizirala sve dok tu zemlju i Dominikansku Republiku nisu nedavno pogodile olujne kiše i poplave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙