FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN POČINJE NOVU DUGOROČNU MISIJU RADI STABILIZIRANJA HAITIJA

PORT-AU-PRINCE, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodizapočeli su u utorak u Port-au-Princeu novu vojnu i civilnu operacijuu Haitiju, uz pomoć 6.700 modrih kaciga i 1.622 civilnihredarstvenika.
PORT-AU-PRINCE, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi započeli su u utorak u Port-au-Princeu novu vojnu i civilnu operaciju u Haitiju, uz pomoć 6.700 modrih kaciga i 1.622 civilnih redarstvenika.

Na simboličnoj svečanosti u policijskoj akademiji međunarodne sigurnosne snage koje su raspoređene u Haitiju pod zapovijedanjem Sjedinjenih Država pošto je 29. veljače zemlju napustio svrgnuti predsjednik Jean Bertrand Aristide, prenijele su ovlasti na UN-ovu stabilizacijsku misiju.

"Njihov će posao biti vrlo težak, ali tu smo da svladamo teškoće", kazao je za AFP zapovjednik tih snaga, brazilski general Augusto Heleno.

U poruci glavnog tajnika UN, koju je pročitao Heleno, Annan je potvrdio da je UN "spreman djelovati s Haitijem i njegovim narodom kako bi se zemlja izvukla iz kritičnog položaja u kojem je trenutno i kako bi se zajamčila njezina opstojnost ubuduće".

Nakon svečanosti kojoj su nazočili privremeni predsjednik Haitija Boniface Alexandre, čileanski i brazilski vojnici koji sudjeluju u međunarodnim snagama zamijenili su svoje kape za UN-ove modre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙