FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TISAK: NA HAITI 150 DO 300 ŠPANJOLSKIH VOJNIKA; BIVŠI RPEDSJEDNIK ARISTIDE STIGAO U EGZIL U JUŽNU AFRIKU

MADRID, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska kani kontingentom od150 do 300 vojnika pridonijeti stabilizacijskim snagama UN-a koje seraspoređuju na Haitiju, piše u ponedjeljak dnevni list "El Pais".
MADRID, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska kani kontingentom od 150 do 300 vojnika pridonijeti stabilizacijskim snagama UN-a koje se raspoređuju na Haitiju, piše u ponedjeljak dnevni list "El Pais".

Agencije javljaju da je svrgnuti haićanski predsjednik Jean Bertrand Aristide, koji je u veljači napustio domovinu, doputovao u egzil u Južnoafričku Republiku gdje ga je dočekao predsjednik Thabo Mbeki i gdje će ostati dok se ne normalizira stanje u njegovoj zemlji.

Službeno su španjolske vlasti objavile da odluka o sudjelovanju u Stabilizacijskoj misiji UN-a na Haitiju (MINUSTHA) nije donesena te se pozivaju na izjavu španjolskog premijera Jose Luisa Rodrigueza Zapatera koji je u petak kazao da "je načelno za to, ako operativni, logistički i tehnički uvjeti budu ispunjeni".

Prema pisanju "El Paisa", španjolske snage će brojati od 150 do 300 vojnika, helikoptersku postrojbu, logistički centar s informatičkom i komunikacijskom opremom te poljsku bolnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙