FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOMINIKANSKU REPUBLIKU I HAITI POGODIO POTRES

SANTO DOMINGO, 30. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Nakon katastrofalnihpoplava koje su prošli tjedan odnijele najmanje 1000 života nakaripskom otoku Hispaniola, stanovnike Dominikanske Republike iHaitija pogodio je u subotu potres, javljaju u nedjelju agencije.
SANTO DOMINGO, 30. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Nakon katastrofalnih poplava koje su prošli tjedan odnijele najmanje 1000 života na karipskom otoku Hispaniola, stanovnike Dominikanske Republike i Haitija pogodio je u subotu potres, javljaju u nedjelju agencije.

Potres jačine 4,4 stupnja po Richteru najviše se osjetio u poplavljenom gradi Jimani, u Dominikanskoj Republici, u kojem je od poplava stradalo 300 ljudi.

Prema UN-u, u dvjema državama posljedice poplava trpi oko 48.000 ljudi, a broj žrtava bi mogao rasti sve do 2000, tvrde dužnosnici. Oni, naime, upozoravaju da su mnoga područja još uvijek odsječena pa se podaci tek očekuju.

Spomenuto karipsko popdručje pogodile su najgore poplave u nekoliko posljednjih desetljeća, a na summitu EU-Latinska Amerika, haićanski premijer Gerard Latortue najavio je program obnavljanja šuma jer je deforestacija glavni uzrok sve kobnijih poplava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙