FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLIZU 2000 MRTVIH NAKON NEVREMENA

PORT-AU-PRINCE, 27. svibnja (Hina/Reuters) - Broj žrtava velikognevremena na otoku Hispanola, koji dijele Dominikanska Republika iHaiti sve je veći. Prema posljednjim podacima poginulo je gotovo 2.000osoba.
PORT-AU-PRINCE, 27. svibnja (Hina/Reuters) - Broj žrtava velikog nevremena na otoku Hispanola, koji dijele Dominikanska Republika i Haiti sve je veći. Prema posljednjim podacima poginulo je gotovo 2.000 osoba.

Najteža situacija je u gradu Mapou na Haitiju gdje je smrtno stradalo više od 1.000 osoba. Ulice ovog siromašnog gradića prekrila je vodena bujica, te mulj i blato, a komunikacije su prekinute.

"Ekipe već satima vade tijela stradalih ispod nanosa mulja. Strahujem kako je broj žrtava još veći," kazala je Margareth Martin, predstavnica civilnih vlasti regije na jugoistoku Haitija. Žrtava ima i u gradovima Fond Verettesu i Port-a-Pimentu. Ekipe Ujedinjenih naroda krenule su na teren kako bi pomogle, u prvoj pošiljci u grad Verettes je dopremljena pitka voda, kruh, deke i medicinsku opremu.

U susjednoj Dominikanskoj Republici stradalo je više od 300 osoba, najviše u gradu Jimaniu.

"Još uvijek se borimo s vodenom bujicom," kazao je predsjednik Državnog povjerenstva za hitna stanja Radhames Lora Salcedo.

Nakon višednevnih kiša vode nekoliko rijeka su se izlile po nastanjenim četvrtima, a na unesrećenom području živi veliki broj imigranata i siromašnih ljudi.

Europska unija (EU) pripremila je skoro dva milijuna eura pomoći stradalima, dok je Japan poslao prvu pomoć vrijednu 100.000 dolara. SAD će također, osim spasilačkih ekipa, poslati i novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙