FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJSKI FILOZOF I HUMANIST SHANKARA POSJETIO HRVATSKI SABOR

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski sabor posjetio je danasistaknuti indijski filozof i humanist te osnivač Udruge umijećaživljenja Sri Sri Ravi Shankar i razgovarao s potpredsjednicom SaboraVesnom Pusić i potpredsjednikom Odbora za vanjsku politiku NikolomIvanišem, priopćeno je iz Sabora.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski sabor posjetio je danas istaknuti indijski filozof i humanist te osnivač Udruge umijeća življenja Sri Sri Ravi Shankar i razgovarao s potpredsjednicom Sabora Vesnom Pusić i potpredsjednikom Odbora za vanjsku politiku Nikolom Ivanišem, priopćeno je iz Sabora.

Shankar je upoznao svoje domaćine s djelovanjem Udruge koja u pedesetak država svijeta treninzima potiče toleranciju, međureligijski i intelektualni dijalog te razumijevanje.

Na taj način, osobito u područjima pogođenim ratovima, terorizmom i elementarnim nepogodama, djeluje na prevladavanje stresa i konflikata, upoznavanje i zbližavanje radi uvažavanja različitosti te smanjenja napetosti. Shankar je napomenuo da je do sada treninzima bilo obuhvaćeno oko dvadeset milijuna ljudi u svijetu.

U Hrvatskoj djeluje pet centara, kroz čije je radionice i treninge umijeća življenja prošlo nekoliko tisuća ljudi, stoji u priopćenju iz Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙