FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski savjet za sigurnost prometa na cestama upozorio na loše stanje sigurnosti prometnica

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski savjet za sigurnost prometana cestama na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu istaknuo je da jesigurnost na hrvatskim prometnicama vrlo loša te da se i daljenastavljaju negativni trendovi broja nesreća i poginulih u prometu.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski savjet za sigurnost prometa na cestama na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu istaknuo je da je sigurnost na hrvatskim prometnicama vrlo loša te da se i dalje nastavljaju negativni trendovi broja nesreća i poginulih u prometu.

Kako stoji u izvješću Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), dostavljenom tom savjetu, prošle je godine na hrvatskim cestama poginula 701 osoba, u prva četiri mjeseca ove godine poginulih je 185, dok je lani u istom razdoblju život u prometu izgubilo 158 osoba.

Pokazatelji su vrlo loši, ocijenio je Franko Rotim, predsjednik savjeta, sastavljenog od dvadesetak predstavnika raznih institucija i organizacija koje se bave prometom. Naglasio je da je opća ugroza prometa povećana za 14 posto, a da bi se stanje popravilo, potrebno je koordinirati rad raznih ustanova i institucija koje se brinu za sigurnost prometa, potrebna je bolja zakonska regulativa i znatno aktivniji rad svih uključenih u sigurnost na cestama.

Hrvatska je na dnu europske ljestvice sigurnosti u prometu, a iza nje su samo tranzicijske zemlje s krajnjeg istoka Europe, poput Kazahstana ili Azerbajdžana, rekao je tajnik savjeta Mladen Ajduk . Istaknuo je potrebu izglasavanja dobrog i provedivog zakona o sigurnosti na cestama kao i potrebu jasne nadležnost Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u kreiranju tog zakona.

U raspravi su i ostali članovi savjeta istaknuli da je stanje sigurnosti na cestama loše te da je potreban novi zakon o sigurnosti na cestama. Također, članovi su naglasili da je potrebna nova definicija rada i uloge toga savjeta kako bi se promijenili sadašnji negativni trendovi sigurnosti na cestama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙