FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKOVAR: PONOVNO ODGOĐENA GLAVNA RASPRAVA U POSTUPKU ZA ZLOČINE U MIKLUŠEVCIMA

VUKOVAR, 1. lipnja 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Vukovaru danasje ponovno odgođen početak glavne rasprave u postupku protiv 35 osobaosumnjičenih da su u razdoblju od početka listopada 1991. do 18.svibnja 1992. u selu Mikluševcima na vukovarskom području, naseljenompretežito Rusinima, počinili kažnjiva djela protiv čovječnosti imeđunarodnog prava - genocid protiv Rusina i drugih nesrba.
VUKOVAR, 1. lipnja 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Vukovaru danas je ponovno odgođen početak glavne rasprave u postupku protiv 35 osoba osumnjičenih da su u razdoblju od početka listopada 1991. do 18. svibnja 1992. u selu Mikluševcima na vukovarskom području, naseljenom pretežito Rusinima, počinili kažnjiva djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava - genocid protiv Rusina i drugih nesrba.

Prema riječima predsjednika Raspravnog vijeća suca Nikole Bešenskog, glavna je rasprava odgođena jer na raspravu nije došao nitko u ime vukovarskog Županijskog državnog odvjetništva, koje je zatražilo odgodu rasprave.

Optuženicima i njihovim odvjetnicima, nazočnima glavnoj raspravi, sudac Nikola Bešenski pročitao je dopis Županijskog državnog odvjetništva koji je sud zaprimio sat vremena prije nego je trebala početi glavna rasprava, u kojem Odvjetništvo tražio odgodu, a kao razlozi za to navode se velik protok vremena od izvršenja zločina do početka suđenja te bitno promijenjene okolnosti od podizanja optužnice do početka sudskog procesa.

Od 35 optuženika suđenju je nazočno njih devet, a brane se sa slobode.

Među optuženima niti danas nije bio 23. optuženi s optužnice Jovo Cico, čiji je neodaziv glavnoj raspravi bio razlog jučerašnje odgode glavne rasprave.

Na temelju naloga suda za njegovo privođenje, policija je sud izvijestila kako je optuženi Jovo Cico, prema saznanjima kojima policija raspolaže, otputovao u SiCG te se nalazi na nepoznatoj adresi u okolici Mladenovca.

Datum nastavka glavne rasprave u postupku protiv 35 optuženika, optuženih da su kao pripadnici paravojnih postrojbi u službi agresora, te kao pripadnici i suradnici Štaba teritorijalne obrane Mikluševci, otuđivali imovinu, zlostavljali, protjerivali i ubijali Rusine i druge nesrbe koji su naseljavali Mikluševce u jesen 1991. i proljeće 1992. godine, bit će zakazan naknadno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙