FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSLJEDNJI ŠPANJOLSKI VOJNICI NAPUSTILI IRAČKU BAZU

MADRID, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Posljednji španjolskivojnici napustili su svoju bazu u Diwaniji na jugu Iraka te upravonapuštaju zemlju, kazao je u petak glasnogovornik španjolskogministarstva obrane.
MADRID, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Posljednji španjolski vojnici napustili su svoju bazu u Diwaniji na jugu Iraka te upravo napuštaju zemlju, kazao je u petak glasnogovornik španjolskog ministarstva obrane.

"Točno je da su napustili bazu u Diwaniji, jedinu preostalu španjolsku bazu u Iraku. Sada se spremaju napustiti Irak", rekao je glasnogovornik.

Španjolski vojnici, koji u petak ujutro napuštaju Irak, posljednji su pripadnici španjolskog kontingenta koji je imao 1.400 vojnika. Njih je u Irak uputila prethodna proamerička vlada, a bili su stacionirali u pretežito šijitskom području u srednjem i južnom Iraku, uključujući gradove Najaf i Diwanijya.

Nova španjolska vlada socijalista, izabrana tri dana nakon terorističkih napada na Madrid 11. ožujka u kojima je poginula 191 osoba - povlači kontingent iz Iraka ispunavajući time obećanje dato tijekom izborne kampanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙