FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: PREMIJERA MJUZIKLA "CAMELOT"

HNK-premijereOSIJEK: PREMIJERA MJUZIKLA "CAMELOT" U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištuvečeras je održana posljednja ovosezonska premijera - predstavamjuzikla "Camelot", autora Fredericka Loewea i Alana Jaya Lernera, urežiji Veseljka Barešića.

OSIJEK,29. svibnja(Hina) -

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je održana posljednja ovosezonska premijera - predstava mjuzikla "Camelot", autora Fredericka Loewea i Alana Jaya Lernera, u režiji Veseljka Barešića.

Riječ je o hrvatskoj praizvedbi ove predstave, koja je na Broadwayu praizvedena 1960. godine, kada su u glavnim ulogama nastupili Richard Burton i Julie Andrews, a ujedno i o prvom uprizorenju nekog američkog mjuzikla u Osijeku.

Ova se predstava na repertoaru osječkog HNK-a trebala pojaviti još prošle sezone, ali je zbog poteškoća oko realizacije autorskih prava te prijevoda izvornog teksta s engleskog na hrvatski jezik, njezino održavanje odgođeno za ovu godinu.

U ulozi kralja Artura nastupio je zagrebački glumac Sreten Mokrović, a na sceni su se, uz ostale, pojavili i glumci osječkog HNK-a Milenko Ognjenović, Ljiljana Čokljat, Lidija Florijan i Slaven špišić.

Redatelj Barešić u izjavi novinarima kazao je kako je zadovoljan radom s ansamblom osječkog HNK-a i činjenicom da se hrvatska praizvedba "Camelota" održava u Osijeku, izrazivši uvjerenje da će se predstava nastaviti uspješno izvoditi na hrvatskim kazališnim pozornicama.

Kostimografiju za predstavu osmislila je Mirjana Zagorec, autor koreografije je Mark Boldin, a dramaturg Marijana Fumić. Orkesterom osječkog HNK-a ravnao je dirigent Peter Oschanitzky.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙