FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za ravnatelja riječke Talijanske drame

RIJEKA,27. svibnja 2004.(Hina) - Riječko Hrvatsko narodno kazalište(HNK) Ivana pl. Zajca danas je, na osnovi odluke intendantice ManiGotovac, raspisalo natječaj za izbor kandidata za obavljanje poslovaravnatelja Talijanske drame u tom kazalištu.
RIJEKA,27. svibnja 2004.(Hina) - Riječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Ivana pl. Zajca danas je, na osnovi odluke intendantice Mani Gotovac, raspisalo natječaj za izbor kandidata za obavljanje poslova ravnatelja Talijanske drame u tom kazalištu.

Za mjesto ravnatelja Talijanske drame mogu se natjecati kandidati koji su istaknuti kazališni umjetnici afirmirani u području kazališne djelatnosti, imaju visoku stručnu spremu, aktivno znanje talijanskog jezika i pet godina radnog staža. Kandidat mora izraditi i dostaviti program i plan rada Talijanske drame. S izabranim kandidatom riječki će HNK zaključiti ugovor o radu na određeno vrijeme od četiri godine.

Natječaj za izbor ravnatelja riječke Talijanske drame raspisan je nakon što je dosadašnjem ravnatelju Aleksandru Damianiju početkom ovoga tjedna uručen otkaz ugovora o radu na određeno vrijeme. Ugovor o radu na određeno vrijeme Damianiju je otkazan zbog, kao je navedeno, "iznošenja netočnih i omalovažavajućih podataka o radu i djelovanju riječkog HNK koje je iznio u priopćenju objavljenom u Novom listu 8. svibnja ove godine čime je na veoma grub načinu grozio ugled Kazališta i u cijelosti prekršio i zanemario obveze koje je preuzeo zaključenjem ugovora o radu". U duljem obrazloženju odluke navedeno je da je Damiani svoje dužnosti obavljao protivno zakonskim odredbama, statutu i aktima Kazališta.

Odluku o otkazu Damiani je primio na bolovanju, a s njezinim uručenjem prestao mu je radni odnos u riječkom HNK bez prava na otkazni rok i otpremninu.

Damiani je najavio da će na odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu uložiti zahtjev za zaštitu prava, a ako ih nakon toga ne ostvari, podnijet će odgovarajuću sudsku tužbu. K tomu, najavio je i podizanje sudske tužbe zbog klevete i uvrede protiv intendantice riječkog HNK Mani Gotovac, koja je potpisala odluku o otkazu.

Predstavnici sindikata Kazališta nisu se suglasili s nacrtom otkaza te smatraju da Damiani nije odgovoran za zanemarivanje obveza, iznošenje omalovažavajućih podataka i ugrožavanje ugleda poslodavca.

Damiani se očitovao na nacrt odluke o otkazu, koji je primio 9. svibnja, te je naveo da nije zanemario svoje obveze nego da radi svoj posao i nastoji ostvariti predloženi repertoar. Naveo je kako smatra da nisu ostvareni razlozi za otkaz koje navodi intendantica Gotovac nego da je riječ "o različitim shvaćanjima značenja Talijanske drame kao dijela HNK i važne ustanove talijanske manjine, a koje intendantica nastoji maksimalno umanjiti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙