FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: Krijumčarima KOKAINA UKUPNO 81 GODINA ZATVORA

PULA, 28. svibnja (Hina) - Nepravomoćnom presudom Sudskog vijećaŽupanijskog suda u Puli pod predsjedanjem suca Damira Krpana, danas sučetvorica optuženika za krijumčarenje više od 300 kilograma kokaina sAntila u Hrvatsku kažnjena dugogodišnjim zatvorskim kaznama.
PULA, 28. svibnja (Hina) - Nepravomoćnom presudom Sudskog vijeća Županijskog suda u Puli pod predsjedanjem suca Damira Krpana, danas su četvorica optuženika za krijumčarenje više od 300 kilograma kokaina s Antila u Hrvatsku kažnjena dugogodišnjim zatvorskim kaznama.

Prvooptuženi Draško Čubrilović (60) iz Zagreba osuđen je na zatvorsku kaznu od 25 godina, drugooptuženi Angel Andonov (45), također iz Zagreba, na 21 godinu, trećeoptuženi Duško Kotlar iz Slavonskog Broda na 20 godina i četvrtooptuženi slvenski državljanin Ernest Vergles (61) iz Kopra na 15 godina, a izrečena mu je i sigurnosna mjera trajna izgona iz Hrvatske.

Obrazlažući presudu, sudac Damir Krpan rekao je kako su četvorica optuženika kriva jer su se u početku prošle godine udružila kako bi na Malim Antilima od nepoznate osobe kupila veće količine droge. Ploveći Atlantikom sedamdesetak dana drogu su jedrilicom "Adelante" neovlašteno dopremili u Hrvatsku s namjerom da je preprodaju na domaćem i europskom narkotržištu.

No u tome ih je omela istarska policija, uhitivši ih 14. rujna prošle godine u lučici autokampa Veštara nedaleko od Rovinja dok su prekrcavali drogu kokain s jedrilice u gumeni čamac, a zatim u unajmljenu "opel corsu".

Vrijednost pošiljke je oko 30 milijuna eura pa su, po riječima suca Krpana, osumnjičenicima izrečene dugogodišnje zatvorske kazne kako bi se i drugima pokazalo da se ne trebaju baviti tim poslom.

Inače, do pravomoćnosti presude okrivljenici će ostati u pritovru u kojem se nalaze od 14. rujna prošle godine, kad su uhićeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙