FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPK OSIJEK NAMJERAVA GRADITI TVORNICU PRŠUTA NA DRNIŠKOM PODRUČJU

DRNIŠ, 18. svibnja 2004. (Hina) - IPK Osijek namjerava izgradititvornicu pršuta na drniškom području, u što bi bilo uloženo 70milijuna kuna, izgradnja bi počela u studenom ove godine i trajala bigodinu dana, a plasman prvih proizvoda na tržište očekuje se u 2006.godini.
DRNIŠ, 18. svibnja 2004. (Hina) - IPK Osijek namjerava izgraditi tvornicu pršuta na drniškom području, u što bi bilo uloženo 70 milijuna kuna, izgradnja bi počela u studenom ove godine i trajala bi godinu dana, a plasman prvih proizvoda na tržište očekuje se u 2006. godini.

Predsjednik Uprave IPK Osijek Ivan Bačić predao je danas drniškom gradonačelniku Anti Dželaliji pismo namjere o gradnji tvornice pršuta, te je time potvrdio namjeru Osječana da, unatoč neuspjelom pokušaju kupnje drniške svinjogojske farme, pršutane i ostalih pogona nekadašnjeg "Salonacoopa", svoje strateške planske programe u proizvodnji hrane vežu i uz drniško područje.

U pismu se navodi da taj renomirani hrvatski proizvođač hrane novu tvornicu pršuta "Drniški pršuti" d.o.o. namjerava izgraditi na predjelu Kosa na području Miljevaca.

Tvornica pršuta gradila bi se u sklopu nacionalnog projekta IPK Osijek, nazvanog "Svindos projekt" - Svinjogojstvo Osijek-Drniš, vrijednog 100 milijuna kuna. Na području Slavonije već su pokrenute svinjogojske farme koje su sirovinska osnova za buduće pršute i slavonski kulen, dva prepoznatljiva nacionalna proizvodnja, čijim glavnim proizvođačem ta tvrtka želi postati.

Bačić je rekao kako će 30 milijuna kuna biti uloženo na slavonskom području, gdje će se, osim uzgoja svinja, obavljati i prerada svog ostalog svinjskog mesa osim buta, koji će se na drniškom području, poštujući tradicionalne metode, prerađivati u drniški pršut.

Istodobno, IPK Osijek pokrenuo je i široku promidžbenu kampanju za predstavljanje svojih proizvoda, u sklopu koje su danas u Splitu u tamošnjoj Gospodarskoj komori inicirali prezentaciju drniškog pršuta i slavonskog kulena u okviru hrvatske kampanje za EXPO 2005. u Japanu.

(Hina) xav yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙