FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj u svibnju tek 1 posto više korisnika Interneta nego početkom godine

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj se početkom svibnja ovegodine Internetom koristilo oko 33 posto stanovništva starijeg od 15godina, što je 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dokje u odnosu na početak ove godine to tek minimalni porast od 1 posto,podaci su iz najnovijeg istraživanja GfK Hrvatske iz kojega terezultate komentiraju usporavanjem i stagnacijom korište
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - U Hrvatskoj se početkom svibnja ove godine Internetom koristilo oko 33 posto stanovništva starijeg od 15 godina, što je 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je u odnosu na početak ove godine to tek minimalni porast od 1 posto, podaci su iz najnovijeg istraživanja GfK Hrvatske iz kojega te rezultate komentiraju usporavanjem i stagnacijom korištenja Interneta.

Navedeno je istraživanje, metodom osobne ankete, GfK Centar za istraživanje tržišta proveo na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika početkom svibnja, temeljem čega je dobiven i podatak da u Hrvatskoj ima 1,15 milijuna osoba starijih od 15 godina koji se najmanje jednom mjesečno koriste Internetom.

Među ispitanicima, najviše ih, 82 posto, Internetom surfa iz vlastita doma.

S posla pak Internetu pristupa oko 35 posto ispitanika, od kojih 60 posto imaju visoku stručnu spremu, a 73 posto visoke osobne prihode (veće od 6 tisuća kuna).

Iz škola i s fakulteta na Internet izlazi oko 14 posto ispitanika, najviše je takvih, oko 17 posto, u Dalmaciji i Zagrebu, a 42 posto ih je u dobi od 15 do 24 godine.

Sličan broj ispitanika, 14 posto, navelo je i da Internetu pristupaju od prijatelja/rođaka ili iz internet cafea.

Redovitih surfera je oko 70 posto (od onih koji koriste Internet), od čega je 34 posto ispitanika iskazalo da surfaju svaki dan, dok ih je 35 posto navelo da to čini nekoliko puta tjedno. Među svakodnevnim surferima najviše, 43 posto, je onih u dobi od 25 do 34 godine.

Kao razlog korištenja Interneta najviše ispitanika, njih 71 posto, navodilo je e-mail (elektronsku poštu), a slijede vijesti i informacije koje je navelo 57 posto korisnika te traženje literature njih 49 posto. Čitanje novina kao razlog navelo je 24 posto ispitanika, općenito informiranje 16 posto, dok ih je svega 9 posto na Internetu bilo zbog kupovanja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙