FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ JE PRERANO REĆI JE LI SJEVERNA KOREJA PROMIJENILA STAJALIŠTE

SEUL, 27. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Prerano je da bi se reklo jeli Sjeverna Koreja promijenila vojno stajalište prema Južnoj Korejiunatoč brzom sporazumu o nastavku razgovora između visokih dužnosnika,rekao je u četvrtak vodeći seulski političar.
SEUL, 27. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Prerano je da bi se reklo je li Sjeverna Koreja promijenila vojno stajalište prema Južnoj Koreji unatoč brzom sporazumu o nastavku razgovora između visokih dužnosnika, rekao je u četvrtak vodeći seulski političar.

Ministar za ujedinjenje Jeong Se-hyun rekao je kako Sjeverna Koreja nije zaboravila na sastanku bez presedana između generala Sjeverne Koreje i komodora Južne Koreje postaviti nerealne zahtjeve, umjesto da bude spremna na rješavanje mnogo praktičnijih pitanja.

Razgovori koji su se u srijedu vodili u Mount Kumgangu, na sjevernoj strani demilitarizirane zone koja razdvaja oko 1,8 milijuna vojnika razmještenih u tom području, bio je sastanak na najvišoj razini nakon rata od 1950. do 1953.

Sjeverna Koreja dugo je odbijala smatrati Južnu Koreju partnerom u razgovorima o sigurnosti inzistirajući da je Južna Koreja marioneta Sjedinjenih Država.

Sjeverna Koreja ima razloga ublažiti vojne napetosti kako bi unosni međukorejski trgovinski projekti mogli napredovati, rekao je Jeong.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙