FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici ministarstava gospodarstva o suradnji Hrvatske i Ukrajine

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Mogućnosti veće uzajamne suradnjegospodarstvenika Hrvatske i Ukrajine, primjerice na područjubrodogradnje i metalurgije, bile su neke od tema današnjeg razgovorahrvatskog ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelićai zamjenika ministra gospodarstva i europskih integracija UkrajineVolodymyra Peršina.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Mogućnosti veće uzajamne suradnje gospodarstvenika Hrvatske i Ukrajine, primjerice na području brodogradnje i metalurgije, bile su neke od tema današnjeg razgovora hrvatskog ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i zamjenika ministra gospodarstva i europskih integracija Ukrajine Volodymyra Peršina.

Ministar Vukelić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom Hrvatske i Ukrajine, kao pri realizaciji Projekta naftovoda "Družba Adrija". Međutim, naglasio je kako se ona mora podignuti na višu razinu i to izravnom suradnjom i povezanošću gospodarstvenika dviju zemalja.

Upravo u cilju poticanja bolje suradnje, zamjenik ministra Peršin je najavio održavanje velikog susreta ukrajinskih i hrvatskih gospodarstvenika koji bi se trebao održati u listopadu ove godine u Kijevu.

Na sastanku je bilo i govora o II. zasjedanju Mješovitog međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog Odbora za trgovinsko-gospodarsku suradnju, tijekom kojeg će biti govora o unapređenju suradnje u brodograđevnoj, ali i prehrambenoj industriji, te uslužnim djelatnostima. Zasjedanje je započelo danas, a sutra će biti zaključeno potpisivanjem Protokola.

Ukupna robna razmjena između Republike Hrvatske i Ukrajine lani je iznosila 46,7 milijuna američkih dolara, što je za 62 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Pri tome je hrvatski izvoz iznosio 12,6 milijuna američkih dolara, dok je uvoz iz Ukrajine iznosio 34 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙