FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu potpisan Protokol o II. zasjedanju Mješovitog međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog Odbora za gospodarsku suradnju

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nakon dvodnevnog zasjedanjaMješovitog međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog Odbora za gospodarskusuradnju u Zagrebu je danas potpisan Protokol o tome sastanku kojim je dogovoreno buduće proširivanje gospodarske suradnje izmeđuinstitucija i gospodarstvenika Hrvatske i Ukrajine.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nakon dvodnevnog zasjedanja Mješovitog međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog Odbora za gospodarsku suradnju u Zagrebu je danas potpisan Protokol o tome sastanku kojim je dogovoreno buduće proširivanje gospodarske suradnje između institucija i gospodarstvenika Hrvatske i Ukrajine.

Protokol su u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, u prisutnosti po 20-ak predstavnika iz obje države, potpisali državna tajnica za rad Vera Babić i zamjenik ministra gospodarstva i europskih integracija Ukrajine Volodymyr Peršin. Pritom su izjavili da je to, drugo po redu zasjedanje mješovitog Odbora za gospodarsku suradnju, bilo korisno te da je postignut dalji napredak u suradnji.

Razmatrana su mnoga područja suradnje, od prometa, brodogradnje, poljoprivrede, energetike, metalurgije do normizacije i mjeriteljstva, a kako je istaknula Babić iako je suradnja već uspješna još ima prostora za njeno proširenje, posebno na području zakonodavstva i uključivanja u integracijske procese. To zasjedanje ujedno i otvara prostor za izravno povezivanje gospodarstvenika dviju država, dodala je.

Kao rezultat zasjedanja Peršin je pak posebno izdvojio dogovor oko poticanja realizacije Projekta naftovoda "Družba Adria" te liberalizacije viznog režima, što bi, kako očekuje, trebalo pridonijeti boljoj prometnoj i turističkoj razmjeni.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Ukrajine u zadnje dvije godine bilježi rast, a prošle je godine dosegnula 46,7 milijuna američkih dolara, što je za 62 posto više nego u godini prije. Pri tome je hrvatski izvoz iznosio 12,6 milijuna dolara, dok je uvoz iz Ukrajine iznosio 34 milijuna dolara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙