FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar - nastavljeno suđenje Zorani Banić

ZADAR, 26. svibnja 2004. (Hina) - Saslušanjem novih svjedoka,preživjelih žrtava srpske agresije, danas je na Županijskom sudu uZadru nastavljeno suđenje Zorani Banić, Srpkinji iz Zemunika Gornjeg,optuženoj za ratni zločin nad civilnim pučanstvom u Škabrnji 1991.
ZADAR, 26. svibnja 2004. (Hina) - Saslušanjem novih svjedoka, preživjelih žrtava srpske agresije, danas je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Zorani Banić, Srpkinji iz Zemunika Gornjeg, optuženoj za ratni zločin nad civilnim pučanstvom u Škabrnji 1991.

Pred sudom svoj su iskaz dali svjedoci Dragica Škara, Stana Brkić i Luka Brkić. Svjedokinja Dragica Škara govorila je o protjerivanju civilnog stanovništva iz Škabrnje. Optuženu nije izravno vidjela, ali je kasnije od drugih čula da je ona bila u Škabrnji. Stana Brkić sjeća se da je vidjela tri žene u odori i s oružjem, ali ih nije poznala. Kao i prva svjedokinja čula je od drugih da je jedna od njih bila Zorana Banić. Njezin suprug Luka Brkić svjedočio je danas da je vidio u Škabrnji Zoranu Banić naoružanu i u vojnoj odori.

Branitelj optužene, odvjetnik Luka Šušak pokušao je osporiti iskaze svjedoka tvrdeći da su oni sustavno educirani da tako govore pred sudskim vijećem.

Sutkinja Enka Moković nastavak suđenja Zorani Banić odgodila je za sredinu lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙