FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: sutra se nastavlja suđenje rođacima Bulj

SPLIT, 25. svibnja 2004. (Hina) - Suđenje rođacima Ivanu i Pavlu Bulju,optuženima za teško ubojstvo i silovanje 17-godišnje Sinjanke AnđeleBešlić, prekinuto 5. svibnja, bit će ispitivanjem novih svjedoka iizvođenjem dokaza dobivenih vještačenjem nastavljeno sutra naŽupanijskom sudu u Splitu, potvrđeno je na Sudu.
SPLIT, 25. svibnja 2004. (Hina) - Suđenje rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za teško ubojstvo i silovanje 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, prekinuto 5. svibnja, bit će ispitivanjem novih svjedoka i izvođenjem dokaza dobivenih vještačenjem nastavljeno sutra na Županijskom sudu u Splitu, potvrđeno je na Sudu.

Dosadašnjim tijekom suđenja, započeta 26. ožujka 2003., pobijen je alibi prvooptuženika Ivana Bulja koji je policiji najprije priznao kažnjivo djelo za koje je osumnjičen, a zatim ga u istrazi zanijekao. Braneći se od optužbe, naveo je imena osoba koje će, kako je tada rekao, potvrditi gdje je bio noću kad je nestala Anđela, to jest, da je sa suprugom bio kod kumova. Također je izjavio i da je automobil kojim su, po optužnici, on i rođak mu Pavao odveli nesretnu djevojku, bio kod automehaničara.

Međutim, svi svjedoci, mehaničar Ante Ezgeta, Buljeva supruga Jadranka i suprug Jadrankine kume Andreje Goran Milošević zanijekali su njegove tvrdnje.

Pavao Bulj izjavio je, također, kako nije kriv te da mu sve namješta njegov rođak Ivan.

Na sutrašnje su ročište kao svjedoci pozvani Vedran Medvid, koji je zadnji vidio Anđelu živu na cesti koja vodi prema njezinu domu, te Andrea Milošević, Jadrankina kuma, i Željko Bulj, svjedok po drugoj točki optužnice po kojoj je Pavao Bulj osumnjičen da mu je davao marihuanu na uživanje.

Najpresudniji, pak, dokaz trebali bi biti rezultati analize DNA koju na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu obavlja dr. Milovan Kubat. Riječ je o mitohondrijskom vještačenju kojim se pokušavaju metodom DNA analizirati dlake pronađene u automobilu Ivana Bulja, i koje bi trebalo dokazati ili pobiti sumnju da je Anđela bila u automobilu.

Rođaci Bulj optuženi su da su noću 3. ožujka 2002. u dogovoru radi spolnog zadovoljavanja malodobnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil, unatoč njezinu protivljenju. Umjesto kući, kamo su rekli da će je odvesti, odveli su je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača, gdje su je silovali. Da bi prikrili taj zločin, kako se navodi u optužnici, Ivan i Pavao Bulj Anđeli su neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo su odvukli preko žičane ograde i bacili ga u jamu, prekrivši ga suhim granjem. No 5. travnja 2002. nakon više od mjesec dana potrage, tijelo pokojne Anđele ipak je pronađeno, a nakon toga su rođaci Bulj i uhićeni.

Po Zakonu o mladeži suđenje je zatvoreno za javnost, budući da je žrtva bila malodobna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙