FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno suđenje rođacima Bulj za silovanje i ubojstvo Anđele Bešlić

SPLIT, 26. svibnja 2004. (Hina) - Pred Vijećem za mladež naŽupanijskom sudu u Splitu danas je ispitivanjem svjedoka optužbenastavljeno suđenje rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za teškoubojstvo i silovanje 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić 3. ožujka2002.
SPLIT, 26. svibnja 2004. (Hina) - Pred Vijećem za mladež na Županijskom sudu u Splitu danas je ispitivanjem svjedoka optužbe nastavljeno suđenje rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za teško ubojstvo i silovanje 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić 3. ožujka 2002.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog malodobnosti žrtve. Kao i već ispitani, i današnja tri svjedoka potvrdila su u potpunosti izjave koje su dali u istrazi, čime je, među ostalim, pobijena obrana provooptuženog Ivana Bulja da je prijeporne noći sa suprugom bio kod kumova Andreje i Gorana Miloševića, doznaje se od suca Zorana Matulovića.

Andrea Milošević i suprug joj Goran te Buljeva supruga Jadranka, koji su ispitani 5. svibnja, odbacila je Buljev pokušaj da na njezin račun dobije alibi. Svjedok Vedran Medvid, koji je zadnji vidio Anđelu prije nego je nestala, izjavio je kako ju je te noći, vozeći automobil, vidio kako pješice ide cestom. Kako je to bilo u neposrednoj blizini njezina doma, Vedran se nije zaustavio da joj ponudi prijevoz. Nakon toga, po izjavi svjedoka, pretekao ga je automobil "renault 4" za koji je naknadno utvrdio da pripada Ivanu Bulju. Svjedok je na današnjoj raspravi, po riječima suca Matulovića, razjasnio neke stvari vezane upravo uz prepoznavanje automobila koji je prošao pokraj njega.

U ispitivanju je sudjelovao Ivan Bulj, a drugooptuženi Pavao mirno je promatrao, za razliku od prošle rasprave kad ga je sudac, nakon nekoliko upozorenja da prestane s glasnim upadicama i dobacivanjem svjedocima, udaljio iz sudnice.

Ispitan je i Željko Bulj, svjedok po drugoj točki optužnice kojom se Pavao Bulj tereti da mu je davao marihuanu na uživanje, koji je to također potvrdio.

Najpresudniji, pak, dokaz, rezultati analize DNA, odnosno mitohondrijskog vještačenja dlaka pronađenih u Buljevu automobilu, koje na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu obavlja dr. Milovan Kubat, još nisu stigli. Njime bi se trebala dokazati ili odbaciti tvrdnja o prisutnosti pokojne Anđele u automobilu. Sudac Matulović objasnio je kako takvo vještačenje traje najmanje šest mjeseci te da je, osim toga na vještačenje naknadno poslano još materijalnih dokaza, zbog čega se sve odužilo.

Rođaci Ivan i Pavao Bulj optuženi su da noću 3. ožujka 2002. dogovorno i radi spolnog zadovoljavanja malodobnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil, unatoč njezinu protivljenju. Umjesto kući, kamo su rekli da će je odvesti, odveli su je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača, gdje su je silovali. Da bi prikrili taj zločin, kako se navodi u optužnici, Ivan i Pavao Bulj Anđeli su neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo su odvukli preko žičane ograde i bacili ga u jamu, prekrivši ga suhim granjem. No 5. travnja 2002., nakon više od mjesec dana potrage, tijelo pokojne Anđele ipak je pronađeno, a rođaci Bulji uhićeni. Suđenje je počelo 26. ožujka prošle godine.

Na suđenje, koje se nastavlja 7. i 8. srpnja, pozvano je još šest svjedoka optužbe. Prvi će dan biti ispitane dvije djevojke Tina Bobeta i Julija Bandić, koje su s Anđelom prije nestanka bile u diskoteci, a drugi dan Ivan Matić, Denis Šabić, novinar Radio Sinja gdje je Ivan Bulj bio direktor, Ante Mandac i stric optuženih rođaka Mirko Bulj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙