FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVAŠ: NEKA SDP OSNUJE ZAŠTITARSKU TVRTKU I TAMO ZAPOSLI SVOJE PREKVALIFICIRANE KADROVE

ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Jedini način da se nezakonito otpuštenipolicajci vrate u MUP i otvore radna mjesta za mlade policajce kojizavrše akademiju jest da SDP osnuje svoju zaštitarsku tvrtku u kojojbi zaposlio svoje prekvalificirane kadrove, izjavio je danas u SaboruHDZ-ovac Branimir Glavaš.
ZAGREB,26. svibnja(Hina) - Jedini način da se nezakonito otpušteni policajci vrate u MUP i otvore radna mjesta za mlade policajce koji završe akademiju jest da SDP osnuje svoju zaštitarsku tvrtku u kojoj bi zaposlio svoje prekvalificirane kadrove, izjavio je danas u Saboru HDZ-ovac Branimir Glavaš.

Glavaš je u 'aktualnom prijepodnevu' optužio bivšu vlast da je otpuštala policajce zbog političke nepodobnosti, a kako bi na njihova mjesta postavila svoje, provjerene kadrove.

Ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića upitao je što Vlada čini da ponovno zaposli te ljude, te "hoće li i završeni akademci ostati bez posla zbog prekvalificiranih SDP-ovih kadrova".

Mlinarić je rekao da je svakodnevno 'zasut' pismima otpuštenih policajaca koji se žele vratiti u MUP, ali da za njih nema slobodnih radnih mjesta jer u Hrvatskoj ima 50 policajaca više na sto tisuća stanovnika nego što je propisano europskim standardima.

No, najavio je da će u MUP-u pokušati od svake od tri skupine - otpuštenih policajaca, akademaca i prekvalificiranih srednjoškolaca - godišnje zaposliti barem njih po sto, na mjesta umirovljenih policajaca.

Najavio je i da MUP u idućih nekoliko godina neće zapošljavati nove kadrove sve dok se ne popune mjesta iz navedenih skupina.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić odbacio je prigovor HSP-ovca Tončija Tadića da ne postoji zakonski okvir za model javno-privatnog partnerstva po kojemu Vlada planira provesti privatizaciju Sunčanog Hvara, iako to nije pojasnio.

Vukelić je samo rekao da takav model ne izlazi iz zakonskih mogućnosti, no nije obrazložio na koje se zakone to odnosi.

"Još uvijek ne postoje zakonske pretpostavke za takav model, kao niti za javni natječaj koji se po njemu raspisuje", upozorio je Tadić, te pozvao Vladu da prione izradi zakonske regulative kako bi javno-privatno partnerstvo imalo zakonsko uporište.

Ministar Vukelić ponovio je raniji Vladin stav da još nije prihvaćena ničija ponuda za privatizaciju tog hotelskog kompleksa, pa niti fonda Quaestus kako se nagađa u javnosti.

Nakon iznesenih ponuda ide se na konkretni javni natječaj koji će, uz definiranje uvjeta, raspisati Fond za privatizaciju, i potom ćemo vidjeti koji se kapital planira uložiti, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙