FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVNICI MUP-A SA STRANIM DIPLOMATIMA O TURISTIČKOJ SEZONI

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Predstavnici MUP-a razgovarali sudanas o pripremi predstojeće turističke sezone s predstavnicimaveleposlanstava Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske,Slovenije, Bosne i Hercegovine te Ukrajine, priopćeno je danas izMUP-a.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Predstavnici MUP-a razgovarali su danas o pripremi predstojeće turističke sezone s predstavnicima veleposlanstava Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Ukrajine, priopćeno je danas iz MUP-a.

Svoje goste MUP je upoznao s mjerama koje planira poduzeti u rješavanju problema vezanih za turiste, naročito onih vezanih uz promet i prometne nesreće. Tako je predloženo da zapisnike očevida prometnih nesreća, u kojima su sudionici strani državljani, policijske uprave izravno dostavljaju veleposlanstvima, stoji u priopćenju glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna.

Istaknuto je kako će hrvatska policija u suradnji s policijama susjednih zemalja učiniti sve kako bi protočnost prometa na granicama bila na najvišoj razini, kao i na cestama koje vode ka Jadranu.

Konzularnim predstavnicima je upućena zamolba da upozore turističke agencije u svojim zemljama na starost i tehničku ispravnost autobusa kojima dovode turiste na hrvatsku obalu, jer je, kažu u MUP-u, upravo to jedan od najčešćih uzroka stradavanja putnika na cestama.

Govoreći o provođenju nove Uredbe o viznom sustavu, predstavnici MUP-a su kazali da će posjedovanja dovoljne količine novca za ulazak u Hrvatsku zahtijevati samo od osoba za koje procjene da novca nemaju. Napomenuto je da se kao dokaz priznaju i kreditne i bankovne kartice, potvrde banaka, čekovi i drugi dokazi iz kojih se može utvrditi posjedovanje potrebnih sredstava, kažu u MUP-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙