FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANIMIRANI FILM "SUB ROSA" KATJE I NIKOLE ŠIMUNIĆA U IZBORU MEĐUNARODNOGA ANIMACIJSKOGA FESTIVALA U BRAZILU

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Animirani film "Sub Rosa",debitantsko djelo Katje i Nikole Šimunića, ušao je u izbor 12.međunarodnoga animacijskog festivala u Brazilu - Anima Mundi 2004.,što se održava od 9. do 18. srpnja u Rio de Janeiru i od 21. do 23.srpnja u Sao Paolu.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Animirani film "Sub Rosa", debitantsko djelo Katje i Nikole Šimunića, ušao je u izbor 12. međunarodnoga animacijskog festivala u Brazilu - Anima Mundi 2004., što se održava od 9. do 18. srpnja u Rio de Janeiru i od 21. do 23. srpnja u Sao Paolu.

"Sub Rosa" bit će, kako je danas izvijestio Zagreb film, prikazan na Animafestu u programu Animania - o umjetnosti i umjetnicima. Taj animirani film do sada je ušao u izbor festivala Salento Finibus Terrae u Italiji i "Massage to Man" u ruskom gradu Sankt Peterburgu.

"Sub Rosa" se temelji na ulomku iz gudačkog kvarteta u C-duru op. 58 hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885.-1923.). Film iscrtava sjećanja na njezino stvaranje i utjelotvoruje pokret u animiranim sekvencijama suvremenog plesa četiriju plesačica koje (re)materijaliziraju glazbu. Film je posvećen njezinoj glazbi i njezinu "Dnevniku pročitanih knjiga" te pokušava odgonetnuti ono što je u glazbi skriveno, ispod ruže.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙