FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHE GUEVARA OŽIVIO U IZVEDBI GAELA GARCIJE BERNALA

CANNES, 20. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Reinkarnacija Ernesta CheGuevare u izvedbi meksičkoga glumca Gaela Garcije Bernala osvojila jefilmski festival u Cannesu.
CANNES, 20. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Reinkarnacija Ernesta Che Guevare u izvedbi meksičkoga glumca Gaela Garcije Bernala osvojila je filmski festival u Cannesu.

Taj glumac koji obećava igra glavnu ulogu u filmu brazilskoga redatelja "The Motorcycle Diaries" o Cheovu životu.

Priča je to o dvojici mladih Argentinaca Albertu Granadu i Ernestu Guevari, koji je poslije postao latinoamerički revolucionarni junak. Njih dvojica kreću na pustolovno putovanje po Latinskoj Americi.

"The Motorcycle Diaries", zasad je jedan od najjačih kandidata za Zlatnu palmu, zajedno s dokumentarcem Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11", koji je puno otvorenije politički obojen, protiv američkoga predsjednika Georgea W. Busha.

Nakon intenzivnih priprema Salles je filmski pratio putovanje 23-godišnjega studenta medicine Chea Latinskom Amerikom. Radnja filma događa se u 1952., a dvojica prijatelja kreću na starom motoru Norton 500 na višemjesečno putovanje iz Buenos Airesa prema sjeveru.

Znatiželjni avanturisti na svojem putovanju upoznaju jadne poljoprivrednike, eksploataciju i invalide, ali i solidarnost.

Pustolovine koje je Che opisao u svojim dnevnicima prikazuju ga kako odrasta i jača mu socijalna svijest.

Salles je u Bernalu pronašao idealnoga glumca za ulogu karizmatskoga revolucionara. Bernal igra i glavnu ulogu u najnovijem filmu španjolskoga redatelja Pedra Almodovara "Bad Education".

O Bernalu se u Cannesu trenutačno mnogo govori. On kaže: "Veoma poštujem povijesnu figuru Che Guevare i želio sma ga igrati s tim poštovanjem u mislima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙