FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

filmski festival od 27. do 30. svibnja u dubrovniku

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Projekcijom filma "Anything Else"redatelja Woodyja Allena u Dubrovniku će u četvrtak započeti II.međunarodni filmski festival na kojemu će od 27. do 30. svibnja bitiprikazano 50-ak filmskih naslova, od toga 11 cjelovečernjih, izcijelog svijeta.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Projekcijom filma "Anything Else" redatelja Woodyja Allena u Dubrovniku će u četvrtak započeti II. međunarodni filmski festival na kojemu će od 27. do 30. svibnja biti prikazano 50-ak filmskih naslova, od toga 11 cjelovečernjih, iz cijelog svijeta.

Najboljim filmovima na II. međunarodnom filmskom festivalu u Dubrovniku (DIFF) bit će dodijeljene nagrade u nekoliko kategorija, a nagrada "Libertas" za životno djelo bit će dodijeljena producentu Branku Lustigu, dvostrukom dobitniku Oscara.

U okviru festivalskog programa "Croatia focus" bit će prikazana i tri filma hrvatskog redatelja Krste Papića: Infekcije, Lisice i Kad mrtvi zapjevaju.

Filmovi će se prikazivati u dubrovačkom ljetnom kinu "Slavica", a od 11 cjelovečernjih filmova sedam se natječe za jednu od festivalskih nagrada.

Program dokumentarnog filma otvorit će slovački film "Season 66" Petera Kerekesa, koji je češka filmska kritika proglasila najboljim istočnoeuropskim dokumentarnim filmom 2003. U tom će programu biti prikazano još osam filmskih naslova.

Program kratkog filma s ukupno 25 naslova otvorit će dobitnik Oscara australski kratki animirani film "Harvie Krumpet" redatelja Adama Elliota.

Osim za životno djelo Branku Lustigu bit će dodijeljene nagrade za najbolji cjelovečernji film, za najboljeg redatelja, za najbolji scenarij, za najbolji kratki i za najbolji dokumentarni film.

U žiriju su redatelj Steven Diller i filmski i televizijski producent Lewis Chessler iz SAD-a te Pavo Jančić, novinar "Dubrovačkog vjesnika".

DIFF je projekt Dubrovnik Film Institutea iz SAD-a, a ostvaren je u suradnji s gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture, PriceWaterhouseCoopersom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, East West Beach Clubom Dubrovnik i DHL-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙